?Vefa´lı Mezunlar Okullarına Sahip Çıktı

 ?Vefa´lı Mezunlar Okullarına Sahip Çıktı

Çaykara´da ilk Ortaokul ve İlkokul olma özelliğine sahip harabeye dönen ve kaderine terk edilen okula mezunları tarafından sahip çıkılarak restorasyonu için çalışma başlattı.

Çaykara´da ilk Ortaokul ve İlkokul olma özelliğine sahip harabeye dönen ve kaderine terk edilen okula mezunları tarafından sahip çıkılarak restorasyonu için çalışma başlattı.

1936 yılında yapılan binada İlkokul olarak 1952 yılına kadar eğitim verildi. 1952 yılında İlkokul ve Ortaokul olarak hizmet veren tarihi bina 1963-1964 eğitim yılında öğrencilerin Çaykara Merkez ortaokuluna taşınmasıyla daha sonra uzun yıllar yurt olarak kullanıldı. Çaykara´da eğitim alanında birçok insana hizmet verme özelliğine sahip Işıklı mahallesinde bulunan ve aynı zamanda İlk ortaokul olma özelliğini taşıyan ve harabeye dönen okulun son halini gören okul mezunları vefa örneği göstererek okulun restorasyonu için kolları sıvadı.

1936 ile 1963 yılları arasında Çaykara´da eğitim öğretim hizmeti veren ilçenin en köklü İlkokul ve ortaokul olma özelliğini taşıyan okuldan mezun olanlar son yıllarda bir araya gelerek eski anılarını tazelerken, yazın Çaykara´da yaptıkları toplantıda, mezun oldukları okulu ziyaret ederek okul sıralarındaki yaşanmışlıklarını ve anılarını yeniden göz ününe getirdiler. Okulun harabeye dönmüş sahipsiz bir şekilde durmasını kabullenemeyen mezunlar, okulun fiziki yapısını eski durumuna kavuşturmak için çalışmalar başlattı. Çaykara´nın İlk Ortaokul mezunları platformunu oluşturan dönemin mezunları okulun restorasyonu için bir dizi görüşmeler yaptı. İlk mezunlardan inşaat Mühendisi İrfan Balçık öncülüğünde geçtiğimiz hafta Ankara´da konu ile ilgili bir toplantı düzenlendi./resimler/2017-12/26/2110562236021.jpgToplantıya, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamuralı, eski Bakanlardan Eyüp Aşık, okul mezunlarından, Fahri Erdem, Reşit Yeşilyurt, İsmet Orhan, Aydın Kofoğlu, Cemal Akın, Mustafa Batu, Ali Naci Tuncer, Erol Zihni Gürsoy, Mehmet Zekai Özcan, Muzaffer Yüce, Kemal Yerekaban, Kenan Oğuz, Adnan Dinçer, Nizamettin Şentürk, Nurcan Dinçer, Mustafa Dinçer, Necdet Durgun, Erdem Batu, Yeter Kumkumoğlu, Ayla Kurşunoğlu, Cevdet Kara, İrfan Balcık, Sevgi Türedi ve  Leyla Erdem katıldı. Toplantıda, Çaykara´ya birçok değer kazandıran tarihi okulun günümüz şartlarına göre restorasyonu yapılarak topluma kazandırılması konusu ele alındı. Alınan kararla Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´a yetki verilerek kendisinin izleyeceği kurumlar arasındaki sürecin ardından restorasyon için start verileceği açıklandı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yaptığı açıklamada binlerce öğrencinin yetiştiği ilk ortaokul olma özelliğine sahip okulun restorasyonu için yapılacak olan her türlü çalışmalara destek olacaklarını ifade ederek, okulun Çaykaraya kazandırılması aynı zamanda tarihe sahip çıkmak demektir,"dedi./resimler/2017-12/26/2104477228771.jpgÇaykara´nın İlk Ortaokul mezunları platformu Başkanı İnşaat Mühendisi İrfan Balçık gazetemize yaptığı açıklamada, Çaykaramızın eğitimini yaşamın her alanında büyük bir itibar ve saygınlığa taşımada temel oluşturan İlkokul ve  ortaokul olarak kullanarak çaykaraya önemli hizmetlere aracılık yapan binanın terk edilmişliğine sahipsizliğine Çaykaramızca  uzun yıllar seyirci kalınmasının sonucu harabeye dönen binanın Çaykaramızın tüm toplumsal değerlerinden beklentisine  başta Çaykaramızın  Sayın belediye başkanı Hanefi tok ve ilçe milli eğitim müdürü Ahmet  Çamuralı ile Sayın Necdet Durgun´un katılımında binamızın yeniden Çaykaramıza kazandırılmasını teminden Ankara´da düzenlenen sahiplenme buluşmasına büyük bir özveri ve duyarlılık  göstererek katılan toplumsal  saygın seçkin değerlerimize ayrı ayrı bütün Çaykaramız adına teşekkür etmeyi minnet şükran vefa duyguları ile ifade etmeyi görev sayıyorum, ?dedi.

Balçık,? tüm beklentilerin çözüm desteğinde sayın Çaykara Belediye başkanımız Sayın Hanefi Tokun mutlak bir desteğine olan ihtiyacın kendisince de hissedilerek görülmesi ve gerekli her tür girişimleri yaparak bu toplumsal değerlerimize sahiplilik fırsatını Çaykaramız için kazanıma dönüştürmek için kullanarak bütün beklentilerin karşılanmasına cevap vermenin inancı ile kendisine bütün çalışmalarında dilediğimiz başarılarına hem okulumuzun hem bizlerin beklentisini oluşturan bu kurumsal yapının yeniden Çaykaramıza  kazandırılması temennisi ile sevgi saygılarımı iletmeyi coğrafyanın tüm toplumsal değerleri adına sunarım,? ifadesini kullandı.

/resimler/2017-12/26/2111231142749.jpgHaber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir