DİN-BİR-SEN`den Kıyafet Yönetmeliği Açıklaması

DİN-BİR-SEN`den Kıyafet Yönetmeliği Açıklaması

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan,Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında, Bakanlar Kurulu`nun Okul Kıyafetlerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmenlik değişikliğiyle ilgili, Millî Eğitim Bakanlığı  : 2012/3959 Karar sayılı 26/11/2012 tarihli ve 183435 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu?nca 26/11/2012 tarihinde Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte yapılan değişikliğin, Din bir Sen Trabzon İl başkanlığı olarak taktirle karşılıyoruz. 


Lakin yönetmeliğin Dördüncü maddesinin(e )Fıkrasında yer alan ?Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır. Hükmü bizleri derinden üzmüştür. Bu Anlayış çok büyük bir kitleyi düşündürecek bir eksikliktir?dedi.

Akçadoğan;? Üstüne üstlük konuyla ilgili NTV`ye açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yönetmeliğin türbana serbestlik şeklinde algılanmasının doğru olmadığını vurgulaması. Ve sadece İmam-Hatip okullarında ve normal liselerde de Kur`an-ı Kerim derslerinde kız öğrencilerin başlarını örtebileceklerini ifade etmesi eksikliğin ikrarıdır.

Oysaki 12 Eylül 1980 sonrası ve hatta 28 Şubat baskıcı rejimin zulmünde dahi İmam Hatip Okullarında başörtüsünün takıldığı bir gerçektir. Hal böyle iken başörtüsü konusunda yeni bir anlayışın getirildiği açık değildir. Başbakanımızdan talebimiz: okullar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlara başörtüsü serbestiye tinin getirilmesi ve lüzumsuz başörtüsü polemiklerine mahal vermeyecek düzenlemelerin yapılmasıdır." dedi.


Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir