Kamil Sönmez`in durumu kritik.

Kamil Sönmez`in durumu kritik.

Kamil Sönmez geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğum bakıma alındı. Kamil Sönmez`in durumu kritik.
 
Karadeniz türkülerini seslendiren Türk halk müziği sanatçısı ve sinema, tiyatro oyuncusu Kamil Sönmez`in yakın arkadaşı olan İbrahim Tatlıses, twitter`dan `Adam gibi adam olan değerli ağabeyim Kamil Sönmez`e sağlık dilerken Allah`tan da şifa dilerim yaradan yar ve yardımcımız olsun amin` notunu düştü.
 
Usta sanatçı geçtiğimiz günlerde 45. sanat yılını kutlamıştı.
 
 Kamil Sönmez Kimdir?
 
Kamil Sönmez, (D.1947, Perşembe-Ordu). Özellikle Karadeniz müziğinden türküler seslendiren Türk halk müziği sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusu.

İlköğretimini Giresun`da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1967-1969 yılları arasında askerlik görevini yaptı. Askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu?nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı....
Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu`nda çalışmalarını sürdürdü.

Tiyatro?da oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli?nin yapımcılığında ilk plağı olan "İnce Memed - Hekimoğlu" ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.

Kamil Sönmez, 1993 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Türk Halk Müziği korosunda solisttir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı`nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Çaykara Gündem Gazetesi Yönetimi olarakKamil Sönmez`e Allahtan Şifa diliyoruz.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir