Uzungöl`de Velileri Bilgilendirme Toplantıları

Uzungöl`de Velileri Bilgilendirme Toplantıları



Uzungöl Ortaokulu Okul Aile Birliği Örnek çalışmalara bir yenisini daha ekledi.Uzak mahallelerden gelen velilerin Okul ve Öğrenci Gelişimi ile yeteri kadar ilgilenemediğini düşünen Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Mahallelerde Veliler ile sohbet toplantıları düzenlemeye başladı.
İlk Toplantı 04 Aralık 2012 Akşamı Köseli Köyünde Yapıldı.Köseli Cami Odasında yapılan Toplantıya Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa ZEREN,Okul Yönetimi ve Uzungöl Ortaokulu Öğretmenleri katıldı.

Karşılıklı sohbet ve fikir alış verişi şeklinde geçen toplantıda Öğretmenler Okulda Öğrenciler ile ilgili yaşadıkları sorunları anlattı.Ve bu sorunların çözümleri konusunda veliler bilgilendirildi.Veliler ise Okul ile ilgili beklentilerini ifade etti. Gecenin sonunda Velilerin hazırladıkları çaylar yudumlanırken Öğretmenler ve veliler toplantıların faydası konusunda hem fikir olduklarını ifade ettiler. 06 Aralık 2012 Perşembe Günü aynı toplantı bu defa Demirli Köyünde gerçekleşti.

Demirli İlkokulunda gerçekleşen toplantıya yaklaşık 30 kadar veli katıldı.Uzungöl Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İNAN?ın da katılımı ile gerçekleşen toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü. Her iki toplantı da son derece verimli bir ortamda gerçekleşti.Toplantıya katılan bütün veliler bu tür toplantıların Okul ile aile arasında daha sağlıklı iletişim kurmayı sağladığını ve bu yüzden çocuklarının daha iyi bir eğitim alacağı görüşünde birleşti.Bu tür toplantıların bundan sonra da devam etmesini istediler. Okul aile birliği toplantıları önümüzdeki hafta Çamlık Mahallesi ve Filak Mahallesi Toplantıları ile devam edecek.


Haber kaynak: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir