Trabzonspor Mali Raporu İbra Edildi

Trabzonspor Mali Raporu İbra Edildi



TRABZONSPOR MALİ GENEL KURULU İBRA EDİLDİ
Bu genel kurulda mali raporlar ele alınacak ve yönetimin mali durumu ibra edilecek. 2013?de de seçimi genel kurul yapıldı. Yaklaşık 7 bin kişinin kurula katıldı.

Kongreye katılmak için 6 bin 928 delege aidatını yatırdı.

Trabzonspor`un Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemle bugün Saat: 11.00`de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi Salonu`nda gerçekleştirdi.

Trabzonspor`un 66. Mali Genel Kurulu Başladı. Kurula MHP Trabzon eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, TFF`nin Trabzonlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener. İbrahim Hacıosmanoğlu ve çok sayıda Genel Kurul delegesi katıldı.

Genel Kurul Divan Kurulu`nun oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

KONUŞMALAR ORTAMI GERİYOR
Denetleme Kurulu ve Faaliyet raporu üzerine söz alan konuşmacılardan Avni Ocak?ın konuşması salonu gerdi. 45 yıldır Trabzonspor delegesi olduğunu belirten Ocak Sadri Şener?e yönelik ağır hakaret içeren bir konuşma yaptı.Trabzonspor?un sıradan bir takım haline geldiğini,tek adamla yönetildiğini ve kulübün bir çiftlik gibi yönetildiğini,transferlerden Şenol hocanın haberi bile olmadığını söyledi.

Ocak?ın konuşması boyunca salondan tepki sesleri yükselirken divan başkanı da sık-sık ocağı uyardı. 85 yaşında olduğunu belirten Avni Ocak ?Ben buraya gerçekleri konuşmaya geldim? dedi.

BAŞBAKAN BİLE TRABZONSPOR`A MÜDAHALE EDEMEZ
İbrahim Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor Büyük bir kulüptür. Başbakan bile müdahale edemez Trabzonspor`a. Fatih Sultan Mehmet bile İstanbul fethedildiğinde daha durun fethetmedik. Trabzon fethedilmeden İstanbul fethedilmez" dedi.

Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor`un desteğini almadığım için adaylıktan çekildim. Bugün sorsaydınız bana devam edermiydin diye ederdim. Karabükspor`un eski başkanı Feridun Tankut arıyor beni "Sayın başkan 5-6 başkan oturuyoruz burada. Yazıklar olsun Sadri Şener size destek vermedi güle oynaya kazanacağımız bir seçimdi diyor. Bakın kazanacağız diyor. Bir genel kurul düşünün tek aday var. Yıldırım Demirören oylanmadan başkan.

Bu demektir ki Türk futbolunu temizleyecek dürüst bir başkan olsa 98 kişinin yanına 99 kişi daha Yıldırım Demirören`e oy vereceklerdi. Bunlar hayatın gerçekleridir. Siyasetin Haluk Ulusoy`un döneminde bu sefer rolü yoktu. Bana diyemezmiydiniz sayın Sadri Şener, size soruyorum... Mesela Bir tane kurul başkanlığı istiyorum" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu`nun konuşmaları sık sık genel kurul üyeleri tarafından kesiliyor. Hacıosmanoğlu`nu destekleyen de var eleştirenler de.

Hacıosmanoğlu, "Platini ile Blatter`in arasındaki çekişmeyi çok iyi biliyorsunuz. Bunları bir dosya yapıp UEFA`nın bu cezayı geciktirdiğini bunun ayyuka çıktığını. Bir gazetecinin de bu anlaşmanın yapıldığını savunmanız inanın AİHM`ye gitmenizden 10 kat daha fazla katkı sağlayacak bir olaydır. Trabzonspor`un Başkanı AİHM`ye gidiyorsa oranın Başkanıyla görüşemiyorsa, başkan iki gazeteciyle evrak ile büroya giderken görüntü veremez. Bu olumsuz bir görüntü verir" dedi.

Hacıosmanoğlu, konuşmasını tamamladı.
Metin Atasoy, "Sayın başkan, Trabzonspor hiçbirimizin çiftliği değildir. Burada yönetimlere uygulamak istediğimiz padişahlık sistemi değil, delegeler belirler. Trabzonspor`u kimin daha iyi yöneteceğine siz pederşahlar değil genel kurul üyeleri belirler.

Sizin gibi kültürel erdemini tamamlamış başkanın seçimler gelenler yerlerini emirle gelenlere değil seçimle gelenlere bırakırlar olgusunu bilmelidir. Bir röportajda bu kulüp kendini parasal anlamda kalkındırıyor dediniz. Arjantin, Polonya, Çek Cumhuriyeti`nden gelen oyuncuların buraya hamsi yemeye gelmediğini bilmediydiniz. Bu oyuncuların paralarını niye ozaman 4-5 ay geciktiriyorsunuz.

TS Clup`tan gelirimiz iyi diyorsunuz. Siz ciroyu kazanç olaraktan kamuoyuna sunamazsınız" dedi.

Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonraki seçimlerin atama yöntemiyle değil. Trabzonspor`un çağdaş olması için kendilerini delegelere anlatarak projelerini sunarak bir seçimdir hayalim.

Transferler ve menajerler dahil ödenen her kuruşun ne için nasıl ödendiğinin bilinmesini sağlayan bir sistemin ve bu sistem ile tüm dedikoduların yok olacağı bir Trabzonspor`dur hayalim.

35 milyon borç için Nuri Albayrak`ı aklamayıp mahkemelik yapan sonra da kulübü 150 küsür milyon borca sokarak aklanmak isteyen başkanların olmamasıdır hayalim.

Yıllık gelirinden daha fazla borcu olan her kişi kurum başkasının parasını kullanıyor demektir. Başkasının parasını kullanmak iflas etmek demektir. Batmanın nerede başlayacağını anlayabilen bir Trabzonspor`dur hayalim" diye konuştu.

Yavuz Saltık, "Trabzonspor Başkanı Sadri Şener`i tebrik ediyorum. Tertemiz bir kupa aldılar bize söke söke 7. şampiyonluğu alnımızın akıyla aldılar. Bu kupa onunla birlikte gelmeli siz de ona destek verin" dedi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, "Trabzonspor`un bu kongresinde mutlaka eleştriler olacaktır. Bu eleştirilerden yönetim kurulu olarak alabileceklerimizi not almayı dikkate almıştım. Ancak önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimler bu genel kurulun önüne geçti. Muhtemel başkan adayları malesef ve malesef sayın Sadri Şener`i eleştirme yarışına girdiler" dedi.

Yener, "Trabzonspor Kulübü 82 puanla şampiyon olmuş bir kulüptür. Bu mu başarısızlık. Herkes cezaevinden başkanları ve yöneticileri çıkarken onları omuzlarında karşıladı. Biz burda Trabzonspor Başkanını eleştiriyoruz. Bunu mu reva gördünüz bizlere" diye konuştu.


Kaynak: TrabzonMedya



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir