Yerli Malı Haftası Kutlandı

Yerli Malı Haftası Kutlandı



Her yıl 12-18 Aralık Tarihleri arasında Kutlanan Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası bu yıl da Okullarımızda çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Öğrencilerin Doğal besinleri tüketmesi ve üretime teşvik edilmesi amacı taşıyan Tutum,Yatırım ve yerli Malı Haftası ile asıl hedeflenen çocuklarımızı hem tutumlu olmaya,paralarını gereksiz yere savurganlık yaparak harcamamaya yönlendirmek,hem de kendi ürettiği el emeği,göz nuru doğal besinleri tüketmeye yöneltmek.
Bu Hafta boyunca Okullarımızda Öğretmenlerimiz Haftanın önemi ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyerek Öğrencilerimize haftanın önemini kavratmaya çalıştılar.
Bu etkinliklerden biri de Uzungöl İlkokulu ve Uzungöl Ortaokulunda gerçekleşti.18 Aralık 2012 Günü bütün sınıflarda Sofralar kuruldu.Ve Öğrenciler evlerden getirdikleri tamamen doğal yiyecek ve içecekleri masalarda sergilediler.
Öğretmenlerin telkinleri ile getirilen Yiyeceklerin tamamı doğal yiyeceklerden oluştu.Marketten hiçbir şey aldırılmadı.
Sınıflarda yapılan törenlerde bir konuşma yapan Okul Müdürü Abdülkadir KAYA Dünyada en iyi Beslenme şeklinin Doğal yiyecekleri tüketerek Beslenme olduğunu ifade etti.Marketlerde öğrencilerin beğenisine sunulan bir çok yiyecek malzemesinin hormonlu ve sağlığa zararlı olduklarını ifade eden Okul Müdürü bu konuda en güzel ve en iyi yemeğin annelerimizin el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları yiyecekler olduğunu ifade etti.
Daha sonra Okulun bütün Öğretmenleri Okul Müdürü Abdülkadir KAYA ile birlikte sınıfları ziyaret etti.Öğrencilerin kendilerine ikram ettikleri yiyeceklerin tadına baktı.
Hafta neşeli bir şekilde tamamlanırken bu hafta sayesinde öğrenciler bir yandan yiyeceklerini tutumlu kullanmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oldu hem de en kıymetli yiyeceğin Doğal yiyecekler olduğunu kavramış oldu.
 

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi/Hilmi Kanık








Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir