Engellilerden Müzik Ziyafeti

Engellilerden Müzik Ziyafeti



İnsanı yaşama bağlayan en önemli kavram Yaşama Sevinci olsa gerek. Günlük Hayatın koşuşturması içerisinde kimi zaman çok sıkılsak bunalsak da içimizdeki yaşama sevinci hep taptaze kalır.

Bir dostumuzun bir yakınımızın bir sıkıntısı olduğu zaman ise şu ünlü cümle gelir aklımıza "Hastahanede yakının yoksa bir de hapishanede yakının yoksa diğer dertlerin hiç ama hiçbir önemi yoktur."

Evet Böyle söyler sonra yarım saat sonra kendimizi hayatın koşuşturması içerisine bırakır tabiri caiz ise ceviz kabuğunu doldurmayacak sorunlardan dolayı kendimizi üzer harap ederiz.

Oysa İnsanoğlu, şartlar ne olursa olsun istediği zaman mutluluğu kolaylıkla yakalayabilir. Yani mutlu olmak da mutsuz olmak da insanın yüreğinin içerisinde gizlidir. Eğer bizler hayata pozitif bakabiliyorsak en olumsuz durumdan bile kendimizi mutlu edebilecek bir değer yargısı yaratabiliriz.

Ya da bardağın boş olan tarafından bakacak olursak en olumlu durumda bile bir olumsuzluk görebilir ve de bu yüzden hiç yok yere kendimizi harap edebiliriz.

Erzurum?dan bir Gruptan söz edeceğiz sizlere bu yazımızda. Engelliler ve Aileleri Dayanışma Derneği Üyelerinden oluşan bir grup sazlarını klavyelerini bir karavan Minibüsün arkasına yerleştirerek Erzurum?dan yola çıktılar.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak okulların yolunu tuttu ekibimiz.17/12/2012 Salı Günü Ekibimiz Çaykara İlçemizdeydi. Uzungöl İlkokulu-Ortaokulu ve Taşkıran Mustafa Özer İlkokulu-Ortaokulunda Öğrencilere muhteşem bir konser verdiler.

Okudukları birbirinden güzel türküler ile öğrencileri dinlendirirken çaldıkları oyun havaları ile de Öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Konserin sonunda öğrenciler biraz olsun derslerin yorgunluğunun stresini üzerlerinden atarken Misafirlerinin aslında onlara şu mesajı verdiklerini çok iyi biliyorlardı.

?Hayatta en Güzel olan şey yaşam sevgisidir. Olaylar ve şartlar ne olursa olsun isteyen her insan yaşama sıkı sıkıya bağlanabilir.?

O halde gelin bir kere daha düşünelim. Bizi üzen, yoran ya da yaşam sevgisinden koparan olayları bir kere daha gözden geçirelim. Aslında o olayların içinde kendimizi mutlu edebilecek birçok şeyin bulunabileceğini kendisi de görecek ve de kendi kendini aslında boş yere üzdüğünü fark edecektir



Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi/Hilmi Kanık


 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir