Vali Dernekpaza?rı Çalışanlar Köyünde

Vali Dernekpaza?rı Çalışanlar Köyünde



Valimiz İlçemiz Çalışanlar Köyü Muhtarı Namık Kemal Dizdar ?ın davetlisi olarak bugün (20.12.2012) öğleyin Çalışanlar Köyü ne geldi.Valimizle birlikte gelen Jandarma Alay Komutanı Turgay Asan,İl Özel İdaresi Sekreteri İbrahim Kul ve beraberindekileri Köy merkezinde Kaymakam Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız ,İlçe Jandarma Kom.V. Uğur Ünver, Köy Muhtarı Namık Kemal Dizdar,İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Yüksel Coşkun, Hüseyin Dereli, Emniyet amiri vekili Erdal Çelebi,Müftü Abdullah Aksoy, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Numan Sabit Akyüz,Milli Eğitim Müdürü Kenan Şahin, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Şenocak, Günebakan Köyü Muhtarı Burhan Koç ve kalabalık halk topluluğu karşıladı.

Okulun salonuna geçildi. Vali .

? Çalışanlar Köyü Muhtarı bana dört mektup yazdı. ?Sizi köyümüzde bizlerle birlikte görmek istiyoruz.? Dedi. Yazdığı mektuplardan sonra buraya gelmemek mümkün değildi. İsteğini yerine getirmek üzere geldik.? Dedikten sonra söz verdiği muhtar da :

? Sayın Valim, Kaymakamımı, Alay Komutanım, İl Genel Meclisi Üyelerim,birim amirleri ve bizi onurlandıran herkese hoş geldiniz,beni ve köyümü onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ederim. Sayın Valimi geçirdiği bu kadar ağır hastalıktan sonra bu kadar sağlıklı görmek bizleri ayrıca mutlu etti.Köyümüzle i ilgili ihtiyaç ve dileklerimizi yerine getirmede büyük destek olan Valimiz, Kaymakamımız,İl Özel İdaresi Sekreteri ve diğer kurum amirlerine gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek nedeniyle bir kez daha teşekkür ederim.? Dedikten sonra Köyün tarihi ve yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.Eksik kalan bazı işleri için de destek istedi. İlçe de ilk olarak 1932 de köyüne yapılan okul harabe halinde olup yıkılma tehlikesi arzettiğini ,Anıtlar kurulunun yıkımına müsaade etmediği için yıkamadıklarını restorasyona da güçleri yetmediğini, yıkılması veya restorasyonu için destek istedi.

Vali: ?Köye verilen hizmetlerin devletin desteği sonucudur. Bizde ana hedef şehirlerde ne varsa eğitimden sağlığa kadar kırsalda da olmalıdır. Muhtarın istediği Kanalizasyonu tamamlama konusuna gelince : Arıtma sistemi yapılmadan tamamlanan kanalizasyonların son noktasında oluşturacağı sorunlar daha büyük olacak. Sistemin en kullanışlı şekilde olabilmesi için il düzeyinde çalışmalarımız devam ediyor.? Dedi

Muhtar tarafından verilen öğlen yemeğinden sonra çay sohbeti yapıldı.

Günün Anısına Dernekpazarı adına muhtarın hazırladığı plaket Vali Beye verildi.

Muhabirimiz

?Sizi uzun zamandır ilçemize beklemekteydik. Gelemeyişinizi hastalığınıza bağlamıştık. Sağlığınıza kavuşmuş olarak ilçemizin bu köyünü ziyaret etmeniz bizi onure etti. En kısa zamanda ilçe merkezinde de aynı onuru yaşamak isteriz? dedi.

Bahsi geçen harabe okul ziyaretinden sonra Köyden ayrılarak Çaykara İlçesi Eğridere Köyüne taziye ziyaretine gittiler.




Haber Kaynağı: Fahri Düzenli






 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir