Mevlana, konferansla anlatıldı

Mevlana, konferansla anlatıldı

    Yaklaşık 8 asır önce dünyaya hoşgörü ve sevgiyle seslenen Mevlana için Trabzon`da konferans düzenlendi. Trabzon Belediyesi ve İl Müftülüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen "Mevlana ve Şeb-i Arus" adlı konferansa konuşmacı olarak Ömer Tuğrul İnançer katıldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi`nde yapılan etkinlikte ayrıca Trabzon Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu konser verdi. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İl Müftüsü Veysel Çakı`nın da dinleyici olarak katıldıkları etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon`un sanat ve kültür kenti olduğuna dikkat çekerek, yapılan konferans ve panellere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, Mevlana, Allah`a kavuşmayı, sevgiliye kavuşma ve dolayısıyla da düğün gecesi olarak nitelendirdiğini kaydederek, "100 bin kere tövbeni bozmuş olsan da gel` diyerek nasıl bir insan sevgisi anlayışının olduğunu bütün insanlığa mesaj olarak veren Mevlana, bu akşam yapılan etkinlikle bir kez daha anılacak. Gönül insanı Mevlana`yı hemşerilerimize anlatacak kıymetli hocamız Ömer Tuğrul İnançer ve Belediye Tasavvuf Müziği Koromuz sanatçılarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
   

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer Mevlana`nın çok iyi anlaşılması gerektiğini kaydederek, "Bugün çekmiş olduğumuz sancılar, Mevlana`yı Yunusu, Hacı Bektaş`ı iyi bilemediğimizden ve anlayamadığımızdan kaynaklanmaktadır. Bu önemli şahsiyetler sadece yaşadıkları asra değil çağlara ışık tutmaktadırlar" dedi.

"Batıdaki insanın en muhtaç olduğu şey sevgidir" diyen İnançer, "O kadar sevgisiz bir toplum ki. Bir takım düzenler görüyorsunuz Batıda, hepsi kanun zoruyla. Çok sevgiye muhtaçlar. Onun için sevgiyi en yüksek derecede ifade ve ifa eden Hz. Mevlânâ`ya yöneliyor" şeklinde konuştu.
    
Programın sonunda Başkan Gümrükçüoğlu katkılarından dolayı Belediye Tasavvuf Müziği Koro şefi Hüseyin Serdar Birinci`ye çiçek, konferansa konuşmacı olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer`e plaket vererek teşekkür etti.
   
Programdan önce Ömer Tuğrul İnançer Başkan Gümrükçüoğlu`nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, İnançer`e tezhip işlemeli porselen tabak hediye etti.
 
 
 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir