Temiz futbol eylemi Hollanda?da yapıldı

Temiz futbol eylemi Hollanda?da yapıldı

Türkiye Fair-Play Platformu ile Avrupa`daki VİRA Grubu üyelerinin ortaklaşa düzenlediği eylemde pankartlar açarak tezahüratlarda bulunan Trabzonsporlu taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Avrupa Futbol Federasyonları Birliği`ne (UEFA) ``şike olaylarını sümen altı etmemeleri`` çağrısı yaptı.

Grup adına açıklamada bulunan Benelüx Trabzonsporlular Vakfı Genel Sekreteri Yunus Değirmenci, Türkiye`de yaşanan şike olaylarını Avrupa`nın gündeminde tutma amacında olduklarını söyledi. Türkiye`de meydana geldiği ileri sürülen şike olaylarının şu anda farklı bir boyuta taşındığını kaydeden Değirmenci, bu süreçte en büyük zararı Trabzonspor`un gördüğünü ifade etti

Türkiye`de devam eden yargılamayı sabırla beklediklerini ve ondan istedikleri bir sonuç alamadıklarını anlatan Değirmenci, FIFA`nın da bu sürece suskun kaldığını ve bunun kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi.
Değirmenci, iki sezon önceki şampiyonluğun Trabzonspor`un hakkı olduğunu ve bunu istediklerini söyledi.

Bu eylemi sadece Trabzonspor`un hakkını savunmak için yapmadıklarını ve temiz futbol istediklerin anlatan Değirmenci, ``Trabzonspor`un başına gelen yarın başka kulübün başına gelebilir. Federasyonun da istifa etmesi gerekir. Hakkımızı istiyoruz. Hakkımız nedir? Şampiyonluktur. Alnımızın akıyla aldık bu şampiyonluğu`` diye konuştu.
 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir