Horon Devam Ediyor (Video)

Horon Devam Ediyor (Video)




Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği, Çaykaralı hemşerimiz KTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan DURGUN yönetiminde yapılan ?HAYDEN HORON DÜZENE? adlı etkinlikler devam ediyor.

Her hafta Cumartesi akşamları saat 18:00?da Trabzon?da bulunan Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin lokalinde 2011 tarihinde başlayıp bu güne tek devam eden horonlu ve türkülü gecelerde yöresel sanatçıların katılımı ile yöremizin folklorundan figürler sergileniyor. Ayrıca atışma türküler söylenerek eski geleneklerimizin gündeme gelmesi sağlanıyor.

05.01.2013 Cumartesi günü yeni yılın ilk etkinliği Trabzon Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği lokalinde yapıldı. Yaklaşık üç saat süren etkinlik yoğun katılımla coşkulu geçti
Folklor hocası Prof. Dr. Orhan DURGUN yönetiminde yapılan geceye, Mustafa AKYÜZ çaldığı kavalı ile diğer yöresel sanatçılarımızdan Akçaabatlı Kenan ATASOY, Maçka?dan Adnan KOÇHAN, Torul?dan Musa GÖMLEKSİZ ile Vakfıkebir?den folklor hocası Ömer AKÇAİR katıldı. Sanatçılar kemençe eşliğinde söyledikleri türkülerle geceye katılanlara uzun süre horon oynattılar. Ayrıca Kemençe eşliğinde karşılıklı atma türküler söylendi.
Her hafta Cumartesi akşamları Çaykara ve Dernekpazarı Derneği lokalinde bu etkinlikler halka açık olarak yapılacaktır.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir