Hemşire cinayeti!

Hemşire cinayeti!

Trabzon`da tartıştığı hemşire sevgilisi 33 yaşındaki Server Güven`i akaryakıt istasyonunda tabanca ile vurarak öldüren 42 yaşındaki Metin Ömeroğlu, 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 25 Ağustos 2010 günü saat 21.30 sıralarında Değirmendere Mahallesi`nde bir akaryakıt istasyonunun önünde meydana geldi. 61 AZ 606 plakalı otomobille istasyonun önüne gelerek park eden Metin Ömeroğlu ile uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Servisi`nde görevli hemşire Server Güven arasında tartışma çıktı. Otomobilde uzun süren tartışma büyüyünce iddialara göre, Ömeroğlu, ruhsatsız tabancasını çıkartarak Güven`e doğrulttu. Bunun üzerine önce aracın ön koltuğundan arka koltuğuna geçen Server Güven, daha sonra da araçtan çıkarak akaryakıt istasyonuna doğru kaçtı. Elindeki tabancayla kaçan sevgilisinin arkasından koşan Metin Ömeroğlu, ateş ederek Server Güven`i sırtından vurdu. Ömeroğlu, yaralanarak yere düşen Güven`in yanına geldi ve silahını doğrultarak 2 el daha ateş ettikten sonra otomobille kaçtı. Vücuduna isabet eden 3 mermiyle ağır yaralanan Server Güven, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi`ne kaldırırken yolda yaşamını yitirdi. Server Güven`e ait 61 AZ 606 plakalı otomobille Maçka İlçesi yönüne doğru kaçan Metin Ömeroğlu ise başındaki peruğu ve cinayette kullandığı tabancayı, Maçka yolu üzerindeki Otpazarı mevkiinde yol kenarına attı. Daha sonra Rize yönüne hareket eden Ömeroğlu`nun kullandığı otomobili Mobese kameralarından takip eden polis, şüpheliyi Trabzon`un Yomra İlçesi yakınlarında aracın önünü keserek yakaladı. Cinayet anı ise benzin istasyonunun güvenlik kemaraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Trabzon 1`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Metin Ömeroğlu hazır bulundu. Server Güven`i 5 yıldır tanıdığını ve olay günü adliye yanındaki çay bahçesinde buluşarak çay içtiklerini belirten Ömeroğlu, "Çay içtikten sonra arabaya bindik. Server, benden İlkay T. isimli birinin vurmamı istedi. Daha sonra tartıştık, bana hakaret etti. Bana, `Sen ne biçim adamsın. İlkay`ı vur da yanıma öyle gel` dedi. Ben de sinirlendim. Öldürmek için ateş etmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, Metin Ömeroğlu`nu Server Güven`i kasten öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı daha sonra cezayı 25 yıl hapse çevirdi. Ruhsatsız silah kullanmaktan da 10 ay ceza alan Metin Ömeroğlu, toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir