Almanya?da Uzungöl Taşkıran Dayanışması

Almanya?da  Uzungöl Taşkıran Dayanışması



Almanya  Gummersbach ta yapılan seçimde Divan başkanlığına genel istek üzerine Taşkıran ve cevre köyleri Dernek Başkanı Metin Töman getirilirken yazmanlıkları ise  Uzungöl`den Mustafa Manap ve Mustafa Kurt yapmışlardır.

İlgi ve katilimin yoğun olduğu güne önceki yönetim kurulunun faaliyetlerini anlatmasi ve mali plan`ın ibrası ile seçimlere geçildi.

Yeni yönetim kurulu eski Başkan Yasar Eroğlu ile birlikte 7 kisiden oluşmuştur.
Denetleme Kurulu eski Başkan Fetin Karaca ile birlikte 3 kişiden oluşmuştur.
Görev dağılımı önümüzdeki günlerde netleşecektir.

Seçimlerin devamında kaval ve kemence eşliğinde eğlence yanında yöresel yemekler ikram edilmiş olup güzel bir sohbet ortamı oluştu.

Taşkıran Beldesi İnsanlarımız Uzungöl?lü dostların  bu günlerinde yanlarında olmuşlardır.

Dilek ve temenni bölümünde Divan heyetinde yer alan Metin Töman?a yöneltilen derneklerin birleşmesi ile ilgili bir soruya bunu zamana bırakılması ve zaman içerisinde şartların gereklerine göre hareket edilmesinin daha doğru olacağını belirten Dernek Başkanı Metin Töman şartların oluşmadan ve tabanda tüm üyelerin hemfikir olmadan yapılması halinde sorunlarla karşılaşılacağını belirtmiştir.
Yinede iki tarafın bu beraber olma arzusu tüm hemşeriler tarafından alkışlandı.
Almanya da birbirlerinden çok uzak olmalarına rağmen bu Dernekleşme hareketi ve de derneklerin yakin Çalışmaları ve ilerde birlik olma arzuları Türkiye deki yöneticilerimize örnek olmasını arzu ediyoruz diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir