Bölümlü Beldesinde Heyelan!

Bölümlü Beldesinde Heyelan!

Bölümlü Beldesi Emirgan Mahallesi`nde Nazmı Balık`a ait 2 katlı bina tamamen toprak altında kalırken, Mahmut Balık`a ait 2 katlı evde ağır hasar görerek kullanılamaz hale geldi. Evlerde kimsenin olmaması can kaybını önledi.

Bölümlü Belediye Başkanı İsmail Mercan, yaptığı açıklamada, heyelan nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşamadıkları için sevinçli olduklarını belirterek, ``Maalesef bir evimiz yıkıldı, bir evimiz ve yaklaşık 10 dönümlük bir arazi de kullanılamaz hale geldi`` dedi.

Mezere ve Yanika mevkisine ulaşımın sağlandığı yolun da kapandığını ifade eden Mercan, ``Bu yolun ulaşıma açılması belediyemiz imkânları ile mümkün değil. Afette zarar gören vatandaşlarımıza `geçmiş olsun` dileklerimizi iletiyoruz. Belediye olarak gerekli müracaatlarımızı yaptık. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından heyelanlı sahada inceleme yapıldı. Yetkililerimizden zararların karşılanmasını istiyoruz`` diye konuştu.

Heyelanda evi yıkılan Nazmi Balık, evlerinin boş olmasına sevindiklerini belirterek ``Verilmiş sadakamız varmış. Evde hiç kimse yoktu. Evimiz tamamen yok oldu. Evdeki eşyaların dahi izine rastlayamadık. İyi ki bu heyelan evde olduğumuz bir anda meydana gelmedi. Yoksa cenazelerimiz bile bulunamayacaktı`` dedi.

 Heyelanda yaklaşık 7 dönüm çay arazisi zarar gören Tufan Balekoğlu, ``Bu arazinin geri gelmesi mümkün değil. Bu yolu yaklaşık 300 hane kullanıyor. Bu yolun yeniden ulaşıma açılması da çok zor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz`` diye konuştu.

 
Kaynak: Solaklı haber



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir