Ayşe Teyze ve Memur Amca

Ayşe Teyze ve Memur Amca



Uzungölümüzün 1960-1990 yılları arasına damga vuran Merhum Mustafa AYGÜN Amcamızın Eşi Ayşe AYGÜN 4 gün önce sağlık durumu ağırlaşarak  Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastahenesine kaldırıldı.Günlük tedavinin ardından sağlık durumu normale dönen Ayşe Teyzemizin sağlık durumu gittikçe daha iyiye gidiyor.Yemeğini yiyor,konuşuyor.Her şey yolunda gidiyor.Bir kaç gün içinde Ayşe Teyzemizin Hastahaneden tabuırcu olmasını bekliyoruz.

Ayşe Teyzemizin ani rahatsızlığı ister istemez bizleri o 1960`lı yıllara getirdi.Ve de İster istemez Merhum Mustafa AYGÜN(Memur) Amcamızı anımsamamızı sağladı.İnsanoğlu böyle bir varlık işte.Bolluğu rahatlığı bulunca kendisinin buralara gelmesini sağlayan insanları bir çırpıda unutuveriyor.Bana göre bizler de Memur Amcamızı Uzungöl İnsanı olarak hafızamızdan çabuk çıkardık.

Oysa Uzungöl İnsanı için her zaman farklı bir insan olmuştur Sevgilşi Mustafa Amca.1960`lı yıllar.Uzungöl elektrik ile daha yeni tanışıyor.Okumuş insanı bir elim beş parmağını geçmiyor.Ve Benim Mustafa Amcam daha o günden ışık saçmaya başlıyor Uzungöl`e.

Uzungöl`ün Devlet Dairelerinde görev alan  ilk insanlarından biri Mustafa Amcamız.Bu yüzden Uzungöl Halkı onun için "MEMUR" tanımlamasını yasptı.Memur demek bu gün belki çok fazla bir anlam ifade etmiyuor.Ancak 1960`lı yıllarda Memur demek Aydın İnsan olm ak demekti.Memur DEmek Topluma Işık olan insan demekti.Ve de benim Mustafa Amcam bir ömür boyu o ismi hep onurla taşıdı.O isme hep layık olmaya çalıştı.
Teknolojiyi hep en yaklından takip etti Memur Amcamız.Uzungöl gazeteyi dahi tanımöazken o evişnde iş yerinde düzenli olarak gazete okuyor,kitap okuyarak kendini geliştiriyordu.

Sonra Uzungöl`ün Televizyon ile tanışma yılları geldi.Sevgili Memur Amcammız burada da ön safta yer vardı..Uzungöl İnsanının televizyon ile,teknoloji ile tanışması için senelerce çalıştı Sevgili Memur Amcamız.

Verdiği aile terbiyesi ve de yetiştirdiği çocuklar ile de topluma hep örnek oldu Sevgili Mustafa Amcamız.Çocukları aldıkları eğitim ile hep topluma örnek oldular.Her zaman toplum da parmakkla gösterilecek davranışlara sahip oldular.


Hazır çocuklardan söz etmişken 1979 yılını da unutmayalım.1979 yılında Sevgili Mehmet Amcamızın oğlu Mehmet AYGÜN Adana`da karakola yapılan bir saldırı sonucu şehit oldu.Ve de hem Sevgili MUstafga Amcamız hem de Uzungöl  ömrünün en büyük acısını yaşadı.

Hayatı hep gülerek yaşadı sevgili Mustafa Amca.Hayattan hep keyif almasını bildi.Hayatın ağır ve yorucu tarafını belki ömrü boyunca hiç yaşamadı.O hep hayatı boyunca kendini topluma adadı.Topluma nasıl faydalı olabileceğinin gayreti ile yaşadı

Hayatı hep şakalar ile yaşadı Sevgili Mustafa Amca.Ve de 28 Şubat 1998  tarihinde  gece yarısı Uzungöl Halkına ömrünün en büyük şakasını yaparak bir melek gibi uçup gitti aramızdan.


Evet Ayşe Teyzemizin rahatsızlığı bizleri nerelere taşıdı.Sevgili MEMUR Amcamızı bir kere daha hatırlamış olduk Sevgili Ayşe Teyzemizin rahatsızlığı.Sevgili Mustafa Amcamız bizlere ve de Uzungöl Halkına Hakkın ı helal eder mi bunu bilemiyoruz tabi ki ama bizler bu yazımız ile Sevgili Mustafa Amcamızı hem anımsamak hem de Uzungöl Halkına anımsatmak istedik.

Bu vesile ile şu an Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastahanesinde tedavi görmekte olan Sevgili Ayşe AYGÜN Teyzemize ve çocukları Sevgili Salih Abi`ye,Sevgili İsmail`e,Sevgili Murat`a,Sevgili Havva ve Fatma`ya ve benim tanımadığım diğer çocuklarına da Tüm Uzungöl Halkı geçmiş olsun dilkeklerimizi iletiyoruz. 


Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi/Hilmi Kanık




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir