Dağcılar, İlk Yardıma Hazır

Dağcılar, İlk Yardıma Hazır



Kızılay tarafından, Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyelerine yönelik düzenlediği ilk yardım kursuna katılan 16 kişi sertifika almaya hak kazandı.

 

Trabzon Kızılay şubesi öncülüğünde verilen eğitime, Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyelerinden Aydın Mutlu, Mustafa Mutlu, Faruk Eroğlu, Mustafa Akgül, Yılmaz Karaca, Hayrettin Mutlu, İlknur Korkmaz, Damlanur Kırman, Ömer Boz, Hatice Gedioğlu, Mustafa Boz, Aygül Gönen, Cenap Yüce, İlhan Tahan, Hüseyin Kubal ve Ömer Taşkan bir hafta süren temel kursta, ilkyardım bilgisi, kalp krizi, kırıklar, yaralanmalar, tansiyon, boğulma gibi temel konular, deprem, sel, yangın gibi durumlarda, kaza anı ve sonrası nasıl davranılması gerektiği hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Kursu başarıyla tamamlayanlar, Kızılay tarafından düzenlenen ?İlk Yardım ve Sağlık ? belgesini almaya hak kazandı. 

Trabzon Kızılay toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine, Kızılay Trabzon Şubesi Başkanı Fuat Adıgüzel, Başkan yardımcısı Şerafettin Konak ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Gençlik ve Spor şube Müdürü Birdal Öztürk, eğitimciler, Şehnaz Uzuner, Sevgi Gültekin ile ilk yardım eğitimlerini tamamlayan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyeleri katıldı. 

Törende konuşma yapan Kızılay Trabzon şubesi Başkanı Fuat Adıgüzel, Sağlık için çok önemli olan ilk yardım kursunun 2004 yılından beri ülkemizde verilmeye başlandığını, özellikle doğa sporları ile ilgilenenlere bu eğitimin verilmesini son derece önemsiyorum. Zaman zaman karşılaşacakları kaza gibi olaylarda nasıl yardım edileceğini öğrendiler. "İnsan hayatı kadar önemli bir şey yok?. Sağlık çalışanları gelene kadar yaralının hayata tutunmasını sağlamak kadar önemli bir şey olmadığını vurgulayan Adıgüzel "Bir gün belki çocuğunuzu, eşinizi, anne babanızı veya tanımadığınız birinin hayatını kurtarabilirsiniz. Bu nedenle ilkyardım eğitimini herkes almalı. Bu konuda herkese kapımızı açtık," dedi. 

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Başkanı Aydın Mutlu törende yaptığı konuşmada, dernek olarak yaptığımız faaliyetlerde her zaman risk taşıdıklarını, bundan dolayı dernek üyelerimizin bu konuda eğitim almaları için Kızılay?ın vermiş olduğu ilk yardım kurslarına katıldıklarını vurgulayarak, hayatımızın her anında karşılaşacağımız kendi ailemizde olabilecek kaza, yaralanma gibi birçok konuda ilk anda yapmamız gerekenleri öğrenmek için bir haftalık İlkyardım sertifikası almayı hak kazandık. Eğitim sonrasında en önemlisi bildiğimiz bazı şeylerin yanlış olduğunu görmüş olduk. Bu eğitimi almamıza katkı sağlayan Kızılay Trabzon Şube başkanı Fuat Adıgüzel?e ve bize eğitim veren değerli hocalarımıza dernek adına en kalbi duygularımı sunarım, dedi.

 

Konuşmalardan sonra eğitimlerini tamamlayan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyesi 16 kişiye, Kızılay Başkanı Fuat Adıgüzel, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Gençlik ve Spor şube Müdürü, Birdal Öztürk, eğitimciler, Şehnaz Uzuner ve Sevgi Gültekin tarafından sertifikaları verildi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü derneği, Eğitime katkılarından dolayı Kızılay Trabzon şubesi başkanı Fuat Adıgüzel ve eğitimciler Şehnaz Uzuner ile Sevgi Gültekin`e plaket verildi.












Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir