Tolunay Kafkas kimdir?

Tolunay Kafkas kimdir?



21 Mart 1968 yılında, Ankara`da doğan Tolunay Kafkas, Türkiye`de sırasıyla PTT, Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor ve Denizlispor takımlarında forma giymiştir. Özellikle kariyerinin en parlak dönemlerini Trabzonspor`da geçirmiştir. 2002 yılında Avusturya`da futbol oynamaya başlamış ve burada da sırasıyla ASKÖ Pasching, LASK Linz, ve VfB Admira Wacker takımlarında futbol oynamıştır. 2005 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştır.
Tolunay Kafkas Avusturya`da futbolculuk döneminin ardından ASKÖ Pasching takımında yardımcı antrenörlük yapmıştır. Türkiye`de ise Genç Milli Takımlar`da antrenörlük yapmıştır.
2007-2008 Sezonu`nun başında Kayserispor`un teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Kayserispor ile ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Tolunay Kafkas takımına 2007-08 sezonunda Türkiye Kupası`nı kazandırmıştır. Ayrıca Kayserispor`la ilk sezonunda ligi 55 puanla 5. sırada bitirip kulüp rekoru kırmış ve takımını UEFA Kupası`na taşımıştır.
Türkiye Kupasını kazanmakla Türkiye Süper Kupası`nda oynama hakkı elde etmiş ve kupada Galatasaray`a 2-1 lik skorla mağlup olmuştur. 2009-2010 sezonunun sonunda Kayserispor ile yolları ayrılmıştır. Sonra Gaziantepspor`un başına geçmiştir. Tolunay Kafkas`ın yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Gaziantepspor 2010-2011 sezonunu 4. sırada tamamlamıştır. 2011-2012 sezonunun ilk üç haftasinda takımının aldığı üç mağlubiyetden sonra kamuoyunu istifa ettiği açıkladı, fakat Gaziantepspor yönetimi tarafindan devam etmeye ikna edildi. Ligin 4. haftasinda deplasmada Mersin İdman Yurdu`a karşı alınan 2-0`lık mağlubiyetin ardından tekrar istifa ettiği açıkladı ve bu sefer istifasi Gaziantepspor yönetimi tarafindan kabul edildi.
26 Ekim 2011 tarihinde Ersun Yanal`ın görevine son verilmesiyle boşalan TFF Gelişim Direktörlüğü`ne getirildi. 27 Ocak 2013 tarihinde ise Şenol Güneş`ten boşalan Trabzonspor teknik direktörlüğüne getirildi



 
  

Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir