Coşkulu Horon Geceleri

Coşkulu Horon Geceleri



Trabzon`da bulunan Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin her hafta sonu düzenlediği kültür etkinlikleri sürüyor.  
Folklor hocası Prof. Dr. Orhan DURGUN yönetiminde yaklaşık iki yıldan beri yapılan ?Hayden horon düzüne? adlı kültür etkinliklerine her gün ilgi artarak devam ediyor. 
Hafta sonu Cumartesi akşamları Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin lokalinde yapılan horonlu gecelerde her hafta yöremizin değişik sanatçılarımızdan, Nuri Bahadır, Osman Sula, Mustafa Öztürk, Tunçay Gargar, Kenan Atasoy, Adnan Kochan, Musa Gömleksiz, Enes Yıldırım, Osman Yüce kemençe çalarak söyledikleri türkülerle geceye katılanlara eğlenceli dakikalar yaşatıyorlar. 

Folklor hocası Prof. Dr. Orhan Durgun yönetimindeki gecelerde, Bıçak Horonu, Akçaabat horon kurma, Sallama, sıksaray, Hozangel, Tonya sıksaraları ile Çaykara Yöresine ait horonlardan figürler sergileniyor. Ayrıca karşılıklı atışma türkülerle geçmişteki anılar canlandırılarak seyrine doyumsuz görüntüler ortaya çıkıyor. 
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Prof.Dr. Orhan DURGUN, düzenli bir şekilde her cumartesi akşamları yapılan bu gecelerin kültürümüzü tanıtmada son derece önemli olduğunu, insanlarımızın bir araya gelerek gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaları için bu geceleri düzenlediklerini, ileride atışma türkülerde derlenen gösterilerde bulunacaklarını vurguladı. 
Durgun,? Amacımız Çaykara oyunlarından derlenen ve diğer yörelerin oyunlarını da oynayan bir Çaykara ekibini oluşturmak, ileride onunla ilgili çalışmalarımızda başlayacaktır,? dedi.

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin dışında değişik yerlerden gelen misafirlerde etkinliklere yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi
 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir