Uzungöl ilköğretim Okulu Yenilendi

Uzungöl ilköğretim Okulu Yenilendi



Uzungöl Ortaokulu Okul Aile Birliği örnek çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor.Uzungöl İlkokulu ve Uzungöl Ortaokulunun en büyük sorunlarından bir tanesi, de Okul zemininin düzgün olmayışı idi.1988 yılında Hizmete açılan binanın zemini mermer olarak yapılmıştı.Ancak aradan geçen 25 senede mermer aşındı.Ve de yerler aşırı derecede  toz toplanmaya başladı.
Okul Aile Birliği Karne Tatilini fırsat bilerek okulun zemininin tamamını Marley yaptırdı.Özel malzemeden yapılan ve de altına şap döküldükten sonra özel yapışkan ile yapıştırılan Marley 15 yıl garantili olarak serildi.

Okulun bir başka önemli sorunu da Fen Bilgisi Labaratuvarının durumuydu.Okulda senelerdir Fen Bilgisi labaratuarı bulunmamakta.Okul Aile Birliği Karne Tatilinde bu sorunu da çözdü.Okulun Prefabrik Bölümünde bulunan ve Kullanılamayan Fen Bilgisii labatatuvarı inşaatına başlandı.

Önce bir Deney Tezgahı hazırlandı.Sonra su tesisatı çekildi.Son olarak da UFO ile ısıtma sorunu halledildi.Bu şekilde okulun Fen Bilgisi Labaratuvarı kullanılabilir hale gelmiş oldu.

Tatil Dönüşünde Okulun Fen Ve Teknoloji Öğretmeni Derya ÖZKILIÇ karşılaştığı bu tatlı sürpriz karşısında çok mutlu oldu.Bundan sonra bütün Fen ve Teknoloji Derslerini Fen Ve Teknoloji Labaratuva
Fen Ve Teknoloji Dersi tamamen uygulamaya yönelik bir ders.Teorik olarak ne kadar anlatırsanız anlatın.Çocuk hiçbir şey öğrenmiyor.Ancak şimdi çok rahatladım.Bundan sonra bütün derslerimi deneyler yaparak ve yaptırarak işleyeceğim.Bu şekilde çocuklarım konuları daha iyi kavrayacak.

Evet 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Uzungöl Ortaokulunda iki tatlı ve güzel haberle başladı.Bizler de bu tatlı ve güzel haberi sizlerle paylaşmak isterken bu çalışmaların gerçekleştirilmesini sağlayan Uzungöl Ortaokulu Okul Aile Birliğine de Tüm Uzungöl Halkı adına teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliyoruz





Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi/Hilmi Kanık




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir