Çaykaralılar Pendik?te Çoştu

Çaykaralılar Pendik?te Çoştu



Çaykara denince, akla ilk önce, göç geliyor. Yaprakları dökülmüş ve her yöne savrulmuş her gittikleri gurbet ellerde kurdukları derneklerle birlik ve beraberliklerini göstererek herkese örnek oldular.
 

İşte bunlardan biride İstanbul Pendik Topselvide bulunan Trabzon Çaykaralılar Kültür ve Dayanışma Derneği. Pendik?te 3 dönem mahalle muhtarlığı ve sağlık kuruluşlarında da aktif görev alarak dernek başkanlığına geçen yıl seçilen Çaykara, Çambaşı köyünden Mehmet Aydın dernek adına yaptığı sosyal çalışmalarla gündem oluşturmaya devam ediyor. 

Özellikle İstanbul?daki Çaykaralıların gücünü gösterme adına ilki geçen yıl düzenlenen ve bu yıl görkemli bir şekilde ikincisi yapılan hamsi şöleni bürokratlarımızı, işadamlarımızı ve her kesimdeki insanımızı bir araya getirerek yaklaşık 500 kişinin katılımı ile yapıldı. Davetlilere yaklaşık 300 kg hamsi pişirilerek davetlilere ikram edildi. 

Hamsi şölenine,eski Of Belediye başkanı ve İstanbul 1.bölge millet vekili Oktay Saral, Kartal belediye başkanı Dr.Altınok Öz, Kartal eski belediye başkanları, Ali Duranoğlu, Mehmet sekmen, Arif Dağlar Pendik belediye başkanı Dr Salih Kenan Şahin Bölge millet vekili Akif Hamza Çebi, TBMM Çevre Komisyon Başkanı Erol Kaya,CHP ilçe başkanı Kamer Gök, AKP kartal ilçe başkanı Temurhan Yıldız, AKP Pendik ilçe başkanı Turgay Kılıç, Kartal milli eğitim müdürü .Bahattin Gök, Kadıköy Milli eğitim müdürü Ferşat Ayar, eski Kızılay başkanı Tekin Küçükali ile çok sayıda işadamı ve hemşerilerimiz katıldı. 

Hamsi yemeğinden sonra davetliler gönüllerince dernek önünde horon oynayarak bu güzel şöleni şenlendirdiler. 

Bu güzel organizasyonu düzenleyen başkan Mehmet Aydın ve dernek yönetimine Çaykara Gündem Gazetesi olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz.



Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir