Bakan Hayati Yazıcı Trabzon?da

 Bakan Hayati Yazıcı Trabzon?da

  


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Trabzon?daki basın mensupları ile bir kahvaltıda buluştu. KTÜ Sosyal Tesisleri`nde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da katıldı.

  Bakan Hayati Yazıcı, burada yaptığı açıklamalarda dünyada günlük 1 doların altında bir gelirle geçinmeye çalışan insan sayısı 1 milyarın üzerindeyken Türkiye`de 2010 yılından itibaren yoksulluk sınırında yaşayan insan bulunmadığını belirterek ?Ekonomik hacmin yüzde 45`ini gelişmiş 34 ülke alıyor. Ekonomik malzemenin en önemli unsurlarından enerji kaynaklarının ise yüzde 70`i Ortadoğu ve doğuda. Bu enerjinin tüketicisi Batı ülkeleri ve ABD. En önemlisi 7 milyar insanın yaşadığı dünyada 70 trilyon dolarlık payın nasıl paylaştırıldığı. Yoksulluğa, bu çerçeveden baktığımızda günlük 1 doların altında bir gelirle geçinmeye çalışan insan sayısı 1 milyarın üzerindeyken, Türkiye`de ise 2010 yılından itibaren yoksulluk sınırında yaşayan insan yok" şeklinde konuştu.

         İNSANI ESAS ALAN HİZMETLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

 ?Türkiye`de 10 yıldır ne yapıldı diyenler var? diyen Bakan Hayati Yazıcı ?Bunu ölçmenin yöntemi çok basittir. En doğru yöntem ise kıyas yapmaktır. Türkiye`yi 2002 öncesi ve sonrası hangi konu aklınıza gelirse gelsin o konuyu bizden öncesi ve sonrasında kıyaslayın. Sosyal politikaları, sağlığı, eğitimi ele alın. Ulaştırmayı, bayındırlığı, gümrük hizmetlerini ele alın bu farkı göreceksiniz. Biz Süpermen değiliz, bütün sorunları hallettik diye bir iddiamız yok ama hep iyi şeyler yapmaya çalıştık, insanımızı esas alan hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızı gerçekleştirirken hiçbir zaman popülizme kaçmadık. Hiçbir süreçte yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir