Ali Ağaoğlu Laz Rover`a Servet Ödedi!

Ali Ağaoğlu Laz Rover`a Servet Ödedi!

 

Trabzonlu mobilya ustaları Mustafa Kaya ve Hasan Yazıcı, sac kaporta yerine ahşabın kullanıldığı bir otomobil yaptı. "Laz Rover" adı verilen otomobilin 30 bin liraya mal olduğu belirtildi.

AĞAOĞLU 3 MİLYON DOLARA ALDI
 
1.5 ton ağırlığında olan ve saatte 120 kilometre yapan `Laz Rover`ı, otomobil koleksiyonuyla tanınan Oflu iş adamı Ali Ağaoğlu 3 milyon dolara aldı.
 
GARAJINDAKİ EN PAHALI OTOMOBİL 
3 milyon dolarlık `Laz Rover`, Ağaoğlu`nun garajındaki en pahalı otomobil oldu.
 
LAND ROVER`DAN ESİNLENDİ 
Trabzonlu mobilya ustası Mustafa Kaya, geçtiğimiz yıl ahşaptan yaptığı klasik model arabadan sonra şimdi yine ahşaptan Land Rover`dan esinlererek Laz Rover`ı yaptı. Yaklaşık 2 ayda tamamlanan ve 30 bin liraya mal olan "Laz Rover"ı Köprübaşı İlçesine bağlı Beşköy Beldesi`nin Belediye Başkanı Yahya Narmanlı`nın talebi üzerine yaptığını belirten Kaya "Yaptığımız aracın koltukları elektrikli ısıtmalı. Navigasyon ve park sensörü bile var. Benzinli ve 105 beygir gücündeki aracın uzunluğu 4 metre, genişliği 1 metre 80 santimetre, ağırlığı da 1.5 ton" dedi.
 
Ahşap Laz Rover`ın deneme sürüşünde, 140 kilometre hıza ulaştığını kaydeden Kaya, aracın plakasını ise İstanbul`un fethinden esinlenerek `61 FTH 1453` şeklinde hazırladığını söyledi.
 Kaynak: MedyaTrabzon




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir