Vali Cerrah`tan PKK ile görüşenlere sert açıklama!

Vali Cerrah`tan PKK ile görüşenlere sert açıklama!



Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiği toplantıda, İmralı ile yapılan görüşmeler hakkında konuştu. Devletin, PKK ile görüşmeyeceğini belirten Cerrah, görüşenlere hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Katıldığı toplantıda, İmralı görüşmelerine dair görüşlerini bildiren Cerrah, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Kürt vatandaşlarımızla, bizlerin hiç bir sorunu yok. Onlarla pazarda, çarşıda beraberiz. Bizim PKK ile sorunumuz var. Devletin PKK ile anlaşmasına çok üzülüyoruz. Madem anlaşacaktınız, bu kadar insanın çocuklarını niye öldürttünüz? Niye bizi sakat bıraktınız? Biz kesinlikle PKK ile anlaşılmasını desteklemiyoruz, taraf değiliz. Ben hakkımı helal etmiyorum."


DEVLET PKK İLE MÜZAKERE YAPAMAZ

PKK`nın Kürt halkının temsilcisi olmadığını söyleyen Cerrah, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

"Sizin de söylediğiniz gibi Kürt vatandaşlarımızla kesinlikle bir problemimiz yok. Tarih boyunca, `Türk-Kürt` diye ayrım yapmadan, beraber yaşadık. Bizim sorunumuz; PKK ile yani teröristle ve bunlara `terörist` demeyenlerle. Zaten devletimiz, hükümetimiz de PKK ile kesinlikle masaya oturmayacağını, oturulmayacağını her fırsatta söylüyor. Ancak bu kanın durması için bazı yolların denenmesi gerekiyor. Bu yolları deniyorlar. İnşallah çok kısa sürede bu sorunu çözeriz. Çünkü, bunun arkasında, başka devletlerin parmağının olduğunu herkes biliyor. Devlet olarak bunu bozmaya çalışıyoruz. Teröristler, kesinlikle Kürt halkını temsil edemez. Şu anda, Osmaniye`de de Kürt vatandaşlarımız var ve hiç bir sorun yok. Devlet, kesinlikle PKK teröristiyle masaya oturmaz, pazarlık da yapmaz. Devletin bütün imkanlarını size versek, ne kopan bir uzvunuzu geri yerine getirebiliriz, ne de şehidimizi geri getirebiliriz." ifadesini kullandı


kaynak:rotahaber




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir