Dernekpazarı 19 yaşındaki İbrahime Ağlıyor

Dernekpazarı 19 yaşındaki İbrahime Ağlıyor



İlçemiz Güney Mahallesin den olup İstanbul da oturan Karaoğlu Ailesinden İsmail Karaoğlu nun 19 yaşındaki tek oğlu İbrahim Karaoğlu?nun ani ölümü tüm Dernekpazarı nı yasa boğdu.


Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan İbrahim hafta sonları İstanbul ?daki ailesinin yanına gelirdi. Bu kez Edirne de okuyan ablasını arayarak,?Abla ben Perşembe günü geliyorum Sen de gel de annemle babama sürpriz yapalım? diyerek anlaşmış. Perşembe günü eve gelen kardeşlerin süprizi çok acı sonuçlandı. Mutlu aile gece saat 04.00 e kadar sohbet etmiş ve sabaha yakın 4,15 de yatmışlar. Sabah saat 6.15 de oğlunu namaza kaldırmaya giden baba İsmail oğlundan cevap alamayınca hanımını bağırmış. Acı gerçekle karşılaşan aile yıkılmış.

Cuma günü Akşam namazının peşinden İstanbul da kılınan cenaze namazından sonra aile ve yakınları memlekete hareket ettiler.

Bugün 02.03.2013 Cumartesi mahalleye çıkarıldı. Cenazeye iştirak eden yoğun cemaat caminin alt odası, üst iki kat ve girişteki salona sığmayıp dışarılara taşdı. ikindi namazına müteakip Dedesini yeğeni Mustaba Beğen tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Cenaze ile birlikte gelen yakınlarının dışında bir gurup okul arkadaşıda aynı otobüsle ,bir başka gurup arkadaşları da uçakla İstanbul ve Bursa dan gelerek arkadaşlarına son görevlerini yaptı. İçimize düşen ateş o arkadaşlarının gelişi ve üzüntümüzü paylaşması azalmayıp aksine çoğaldı. Çok duygulandık. Tabutunu taşımayı ve namazda ön safi bize bırakmadılar. Gurup adına duygularını dile getiren Usame :

? 5 yıldır tanıdığımız can ,ciğer arkadaşımız, kardeşimiz, ağabeyimizdi O. Neşe kaynağımızdı. O nu tanıyıp sevmeyen kimse yok. O nu bu son yolculuğunda yalnız bırakamazdık.Acımız büyük hepimizin başı sağolsun.? Derken boğazı düğümleniyor, zorla konuşuyordu. Arkadaşlarının gözlerinden yaşlar hiç eksilmedi.

Merhuma Allah dan rahmet, geri kalanlarına hayırlı sabırlar dileriz.



Haber: Fahri Düzenli/DERNEKPAZARI




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir