Bakan Yardımcısı`ndan Vali Kızılcık`a Nezaket Ziyareti

Bakan Yardımcısı`ndan Vali Kızılcık`a Nezaket Ziyareti




Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı hemşerimiz Yahya Baş`ı makamında kabul etti.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yahya Baş`ın nezaket ziyetine Trabzon AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve baraberindeki heyet de hazır bulundu

Görüşmede,Trabzon`da Kruvazör Turizmin geliştirilmesi için Amerika Birleşik Devletleri`ndeki ziyaretlerine değinen Vali Kızılcık " Trabzon`a yılda 20 kruvazör gemi uğramaktadır. Bu sayıyı 100`e çıkarmayı hedefliyoruz. Zaten bunun için potansiyelimiz de var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı`mızın burada bir standı vardı. Bizde bu standın içerisinde kruvazör turizminin geliştirilmesi amacıyla görüşmelerde bulunduk. Hedefimiz iki yıl içinde Trabzon`a gelen kruvazör gemi sayısını 100 e çıkarmaktır. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu`nun enerji konusunda iki günlük bir sempozyumu vardı. Buna da katıldık.

Bizim asıl programımız limanlar arasındaki işbirliği artırmak amacıyla Baltimore Limanını ziyaret etmekti. Biyoteknoloji alanında 8-10 tane firma bize sunuş yaptı. Özellikle biyoteknoloji alanında Meryland`da ki tüm büyük şirketler onun etrafına yuvalanmışlar. Bizim bitki örtümüz çok özel olduğu için onların yaptığı çalışmalara benzer burada "neler yapabiliriz" diye düşündük. Bu konuda çok olumlu görüşmeler yaptık. Amerika`da biyoteknoloji alanında 230 milyar dolarlık bir pazar var. Şu anda Çin,Hindistan, Tayvan bu konuda her yıl pazar payını yüzde 10 oranında artırıyor. Ama bizim esamemiz dahi okunmuyor. Aslında Clinton döneminden bu yana Amerikan devleti biyoteknoloji alanına büyük destek veriyor. Bitkilerin esvaplarını çıkarıyorlar. Hem de bunu destekleyici eser olarak kullanıyorlar. Bizimde bu alanda ekvaplarını çıkarıp gelir elde etmemiz mümkün" dedi.

Bakan Yardımcısı Yahya Baş`da Bakanlığı ile incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldiğini belirterek " Zaman ayırıp bizleri kabul etmenizden dolayı sizlere teşekkür ederim" dedi. Daha sonra Trabzon`la ilgili olarak bakanlık yatırımları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından Vali Kızılcık, Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş`a hediye takdim etti.


Kaynak:sondakika.com




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir