H.Feşad Efendi İstanbul`da Anıldı

H.Feşad Efendi İstanbul`da Anıldı



İstanbul Fatih?te bulunan Çaykara-Dernekpazarı eğitim vakfında yapılan toplantıya kalabalık hemşeri gurubu katıldı. Etkinlik dolayısı ile bir araya gelen Çaykaralılar hasbi hal edip hasretlik giderdiler. Program başlamadan önce misafirlere yöresel yemekler ikram edildi.
Sunuculuğunu Yusuf Nusret Göksal`ın yaptığı program, K.Çekmece Yavuz Selim Camii imam hatibi Adnan Köseoğlu hocanın Kur`an Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İstanbul Üniversitesi emekli okutmanlarından Dr. Şahmeran Baltacıoğlu, merhum H. Ferşat Efendi`nin hayatı, kişiliği ve ilmi çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. 
Daha sonra Program Yeşilalan Köyünde bulunan H. Ferşat Efendi Kur`an Kursunun faaliyetleri ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.
 
Programda söz alan, Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii imam hatibi Ali Şahin hoca; H. Ferşat Efendi`nin ilmi bereket ve feyizlerinin bugün, ilçemiz, ilimiz başta olmak üzere Karadeniz?de ve yurdumuzun muhtelif yerlerinde devam ettiğini ifade etti. H. Ferşat Efendi`den bize kalan bu kıymetli mirasa sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizen Ali Şahin, çalışmaların bir vakıf çatısı altında toplanarak ebedileştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Anma programı ile ilgili kısa bir konuşma yapan, emekli imam Murat Baltacı, yurt dışında olması nedeniyle programa katılamayan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacının selamlarını ileterek, Kur`an hizmetinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

H. Ferşat Efendi Derneği Başkanı Süleyman Yüce yaptığı kısa konuşmada, merasime iştiraklerinden dolayı misafirlere teşekkür ederek, hemşerilerimizden maddi ve manevi desteklerinin artarak devam etmesini istedi. 

Programda özellikle İstanbul`da gelir getirecek bir gayrimenkul alınması hususunda toplantıya katılanlar tarafından mutabakata varıldı.


Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir