Dernekpazarı?nda Öğrencilere Uyuşturucu Semineri

Dernekpazarı?nda Öğrencilere Uyuşturucu Semineri

 

Dernekpazarı İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Cansız Kom ÇP Lisesi ve İlçe Emniyet Teşkilatının girişimleriyle öğrencilerin uyuşturucu konusunda bilgilendirilmek üzere seminer düzenlemesi programlandı.

Emniyet Amiri V. Erdal Çelebi nin talebi ile Trabzon Kaçakçılık ve organize suçlarla Mücadele Müdürlüğünden gelen Komiser Habib Ekrem Atasever ve Polis Memuru Murat Alp Aslan tarafından Halk Eğitimi çok amaçlı salonunda konferans verildi.

Milli Eğitim Md. V. İbrahim Ayaloğlu, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Halk Eğitim Md. Yrd. Vahap Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Yasin, Lise Müdürü Aziz Özkan, Md. Yrd. Ali Fatih Kurt, Atatürk İlkokulu Md. Yrd. Kenan Sürmeneli ve öğretmenlerle öğrencilerin iştirak ettiği konferansta polis memuru Murat Alp Aslan tarafından sunum yapıldı.

Konu ile ilgili genel bir sunumdan sonra ; madde bağımlısı olanların incelendiğinde aile ortamı ile dış alanlardaki arkadaş guruplarının etkin rolünün görüldüğünü örnekleriyle açıkladı. Maddenin genel tanımı ile insan üzerindeki etkileri ni açıkladı. Yeşil ve kırmızı recetelerle verilen ilaçların ağrı kesici olarak başkaları tarafından kullanıldığında bağımlılığa ilk adımın atılacağını ve bu nedenle tanımadıkları kimselerden kesinlikle ilaç alınıp kullanılmamasını vurguladı.

? BİR TANE İLE BİR ŞEY OLMAZ? ifadesine çok dikkat edilmesini belirtti.Tüm kullanıcıları ve bağımlıların böyle başlayıp bir daha kurtulamadıklarını örnekleriyle açıkladı.

BAĞIMLILIK SÜRESİNDEKİ KISIR DÖNGÜNÜN : Merak ve Özenme-?Belki kullanabilirim?-Bir kereden bir şey olmaz?- ?Bir daha mi, asla?-?Ben bağımlı olamam?-İstersem bırakırım?-?Bıraktım,bir daha başlamam.?-?Artık bırakacağım.?-?Bırakmak zorundayım.?-(İlk iç itiraz )-?Bu meret bırakılmaz ki? şeklinde devam ettiği,

Bağımlı olmanın maliyeti : Suç-Gasp- Kapkaç- Yankesicilik- Hırsızlık- Uyuşturucu satıcılığı- Cinayet- Suç işlerken yakalanıp özgürlüğünü kaybetmek şeklinde devam eder.

GENÇLER MADDE KULLANMAYA NEDEN BAŞLAR :Arkadaş/ Sevgili etkisiyle- Merak- Gruba dahil olma/ Grup baskısı- Özenti/ Model alma-Zaafların etkisi ve sorunları çözme.

Tüm bu açıklamalardan sonra madde bağımlısı olanlarda kullanımdan önce ve kullanım sonrası vücut gürüntüleriyle tahribatın vahameti üzerinde slayt gösterisiyle örnekler verildi.

Komiser Habib Ekrem Atasever de yaşamı içinde karşılaştığı olaylar ve operasyonlardan örneklerle katılımcıları bilgilendirdikten sonra program sona erdi.





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir