Milyonlarca Anten Çöpe Gidiyor

Milyonlarca Anten Çöpe Gidiyor

 

Türkiye genelinde ücretsiz olarak izlenebilen karasal yayın, 300 milyon Euro`luk yatırımla yerini yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip `sayısal karasal yayın`a bırakıyor.
Herhangi bir antene gerek duymadan izlenebilecek sayısal karasal yayın, televizyon modeline bağlı olarak USB bellek boyutlarındaki bir aparat sayesinde seyredilecek.
Türkiye`de `çubuk`, `kılçık` veya `çatı anteni` olarak tabir edilen alıcılarla izlenebilen karasal yayın, yerini antensiz `sayısal karasal yayına` bırakıyor. Sayısal karasal yayınla birlikte 11`i yüksek çözünürlüklü (HD) olmak üzere toplamda 33 ulusal televizyon kanalı ücretsiz olarak izlenebilecek. `In-door reception` (kapalı alan erişim) özelliği sayesinde evin dışında herhangi bir antene gerek duymadan sinyal alınmasına imkan tanıyan sayısal karasal yayın, USB bellek boyutlarındaki bir kutu sayesinde seyredilecek. `DVB-T 2 Embedded` özelliği bulunan televizyonlar ise hiç bir aparata gerek duymadan bu yayına ulaşabilecek. Ancak televizyonunda bu özellik bulunmayanlar, fiyatları 50-100 lira arasında değişen aparatlarla sayısal yayını izleyebilecek. 


Kaynak:haberler .com


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir