Dernekpazarında Kutlu Doğum Haftası

Dernekpazarında Kutlu Doğum Haftası


Her yıl düzenlen Kutlu Doğum Haftası için ilçemizde Tüm esnaf ve çarşı içinde bulunanlar bir heyet tarafından ziyaret edilerek kutlama programı ile kalem,kitap dağıtılıp etkinliklere davet yapıldı.

Merkez Kız Kur-an Kursunda konferans verildi

İlçe Müftülüğümüzce her yıl " Kutlu Doğum Haftası " etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelen " Halk Koşusu " Holo Gurup yolunun 3700 metresinden -( Çalışanlar Köyü yol ayırımından-) başlatılarak Dernek Süt Fabrikasının yanında tamamlandı. Yarışma öncesi İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliklerince yol emniyeti sağlandı ve trafik yarış bitimine kadar durduruldu. İlçe Sağlık Gurup Başkanlığınca da sağlık tedbirleri alındı. 52 yarışmacının katıldığı Halk Koşusunda bu yıl ipi 12 dakika ile ilk şampiyon Nadir Şahin göğüsledi.

İlk 10 `a girenlere ödül verileceğinden ilk on sıralamasında yakın takip sürerek kopma olmadı. Her yıl koşuya katılan 66 lık delikanlı büyüğümüz Çayırbaşı Köyünden Mustafa amca hocamız da yarışı başarı ile tamamladılar.

1.Of-Cumapazarından,Nadir Şahin - 100 TL+ Kupa+ Altın Madalya +Kitap ve Kalem

2.Lisemiz Öğrencisi,Oğuzhan Şahin- 80 TL +Kupa+ Gümüş Madalya + Kitap ve Kalem

3.Esnaflarımızdan Mehmet Cansız, 60 TL + Kupa+Bronz Madalya + Kitap ve Kalem

4.Gülen Köyü Kuran Kursundan, Selim Okumuş- 50 TL + Kitap ve Kalem

5.Akköse Kuran Kursundan Muhammed Kaldırım - 40 TL +Kitap ve Kalem

6-Jandarma Er Yaşar Tetik - 20 TL + Kitap ve Kalem

7-İbrahim Demir " "

8-Bünyamin Düzenli " "

9-Ömer Uçar " "

10-Enes Kaçır " "

Dernek Süt Fabrikasının önünde yapılan merasimle ödülleri verildi. Birinciye ödülünü İlçe Jandarma Karakol Komutanı Bayram Yasin, ikinciye; Emniyet Amiri Vekili Erdal Çelebi, Üçüncüye; ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Ayaloğlu, Dördüncüye; Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Vehap Kurt, Beşinciye; Lise Müdür Abdülaziz Özkan, Daha sonra ilçe müftümüz, Mustafa amcamız, Muhtar Yaşar Falcı, Ömer Deniz ve Murat Küskün ödül verdiler.

Yarışma sonunda ilçe müftümüzle tüm katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler ve inşalllah gelecek yıl buluşmak dua ve temennisiyle vedalaştılar.

Müftülüğümüz ve ilçe J.Komutanlığınca tüm katılımcılara ve izleyicilere meyve suyu,limonata ve su ikram edildi.

Etkinlikler Atatürk Ortaokulu 7, sınıf öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışmasıyla sonuçlandı.

HALK Eğitimi çok programlı konferans salonunda Serap Demir, Semih Hasançebi ve Mustafa Kazancı dan oluşan juri yerini aldı. Sunucu ,Çayırbaşı Köyü İmamı Salihoğlu nun programı sunmasından sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasından sonra dört guruptan oluşan yarışmacılar yerlerini aldı.

Müftü Abdullah Aksoy tarafından yapılan açılış konuşmasında öğrencilere başarılar dileyip, iştirak edenlere de teşekkür etti.

I. Gurup: İlknur Küçük Melike Düzenli_ Sümeyra Gündoğdu

II. ? Kevser Tuzlu-A.Dilara Akbulu-Ayşenur Atalay

III. ? Şerif Akyol-Y.Emre Akın- Ekrem Küçük

IV. ? Dursun Enes Aydın- Yasin Sandıkçı- Muhammet Ali Tuzlu dan oluşan yarışmacılar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Matematik-Din Kültürü- Fen ve Teknoloji - Sosyal Bilgiler ve Türkçe den sorulan 20 sorunun 2 si juri tarafından hatalı bulunup ital edildi. I. Gurup 170 puanla ipi göğusledi. II.ve IV. Guruplar 150 şer eşit puanla yedek sorularla yarışmaya devam ettiler. 3, yedek soruda ıv. Gurup ikinciliği kazandı.

Yarışma sonunda birinci olan gurubun hediyeleri İl Denetim görevlisi Eyüp Meral, II. lerin hediyeleri Emekli öğretmen Ahmet Aslan, ııı. olan gurubun hediyeleri, emekli öğretmen Fahri Düzenli, IV. Olan gurubun hediyelerini emekli öğretmen Eyüp Güney, Jüri üyelerinin ödülünü de İlçe Milli Eğitim Md. V. İbrahim Ayaloğlu tarafından verildi.

Program aralarında Gülen Köyü Merkez imam hatibi Muhammet Gedikli nin okuduğu ilahiler ve Zincirlitaş Köyü İmam Hatibi İbrahim Altıntaş ın hazırladığı slayt gösterileriyle değerlendirildi.



 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir