Bölgemizin en büyük asfalt plenti hizmete açıldı

Bölgemizin en büyük asfalt plenti hizmete açıldı

     Büyükşehir olacak olan Trabzon Belediyesi önemli bir alt yapı hamlesini hizmete soktu. 3 milyon TL`ye mal olan asfalt plenti düzenlenen törenle hizmete girdi. Saatte 240 ton asfalt üretebilen bölgenin en büyük ve en kapsamlı asfalt plentinin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

   Plentin açılışında bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu plentin hizmete girmesinden sonra Trabzon`un ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde asfaltsız yol kalmayacağını ancak bunun için kaynak arayışında olduklarını ve her belediyenin bu işin altına eline koyması gerektiğini kaydederek, "Tesisler bitti, üretime başladı. Bu tesiste üretilecek olan asfalt ile Trabzon`da asfaltsız yol kalmayacak. Bunun için bütüme ihtiyaç var. Tüm belediyelerimize buradan asfalt vereceğiz. Ama bunun tüm masrafının Trabzon Belediyesi tarafından karşılanması mümkün değil. Tüm belediyeler bu işe katkı koyacak. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanımız da bize kaynak bulacak" dedi.

   Yeni asfalt plentinin her açıdan modern teknolojiye sahip olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, " Eski tip asfalt plentleri kullanılıp 1 ton asfalt üretildiğinde 60.000 kcal enerjiye ihtiyaç bulunmaktadır. Trabzon Belediyesi`nce kurulan en son teknolojiye sahip asfalt plentimizde bu rakam 40.000 kcal`dir. Görüldüğü üzere bu da yüzde 33 oranında enerji tasarrufu sağlamaktadır. Yılda bu tesiste 300.000 ton asfalt üretildiğinde yaklaşık tasarrufumuz 9 milyon lira olacaktır. Bu plent en son teknoloji ile donatılmış olup, asfalt tesisinin tüm sistemi tasarruflu olan elektrik ile ısınmaktadır. Avrupa normlarında artık kızgın yağlı sistemini çevreye verdiği zararlar yangın tehlikesi gibi nedenlerden dolayı kaldırmış ve tamamen doğa dostu, güvenli ve enerji tasarrufu sağlayan elektrikli sistemi zorunlu hale getirmiştir. E-MAK Kuru Tip Filtre Sistemleri, asfalt üretimi sırasında ortaya çıkan toz ve gazı ayrıştırarak çevre kirliliğini önlediği gibi, taş tozlarının çevreye yayılmasını önlemekte ve toplanmasını sağlamaktadır. Bu sistem AB Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Limitlerini sağlayan performansa sahiptir. Tesisin tüm toz ve gaz emiş boruları filtre grubuna bağladır. Trabzon Belediyesi`nin sahip olduğu bu tesis 1000 m2 filtreleme alanına sahiptir. Filtreden çıkan gazın emisyon değerleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hıfsızsıhha`nın müsaade ettiği miktarını altındadır. Tesisin otomasyon sistemi Trabzon Belediyesi`nin istek ve ihtiyaçları, kullanım şartları coğrafi konumu, iklimi, yakıt ve benzeri unsurlar dikkate alınarak, asfalt plentinin ekonomik ve verimli çalışması için özel olarak üretilmiştir. Yüksek kaliteli, dünya markalarından seçilmiş donanım ve otomasyon elemanları kullanılmıştır. Tesisin imalatı tüm emniyet, iş güvenliği standartlarına uygun yapılmış olup, ışıklı, sesli ikaz ve acil stop istemleri ile donatılmıştır. Tesiste bulunan 150 ton kapasiteli hazır asfalt bunkeri sayesinde üretilen 2 farklı asfalt tabakası stok edilebilmektedir" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu tesisin kurulumunu üstlenen. E-MAK Ltd.Şti`nin Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer`e de teşekkür ederek kendisini kürsüye davet etti.

Gencer dünyanın en iyi sistemine sahip olan asfalt plentinin aynısının Almanya`nın Hamburg kenti için hazırlandığını ve gemiyle yola çıkartılacağını kaydetti.

 Trabzon Valisi Dr. Revep Kızılcık`ta Trabzon`a böylesi bir tesisin kazandırılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, "Trabzon inşallah kısa bir süre sonra büyükşehir belediyesi olacak. Bugünden o güne yatırım yapılıyor. Bu tesisin şehrimizin hizmetlerine çok önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Buradaki törende de konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon`un büyükşehir olma arefesinde olduğunu hatırlatarak "Tüm il hudutlarıyla muhtemelen büyükşehir belediyesinin hudutları çakışacak. Mutlaka bütün yollarımızın asfaltlanması lazım. Bu salt asfalt değil, modern asfaltla olması gerekir. Bu modern tesis 3 milyondan fazla bir harcamayla yapıldı. Türkiye artık bu tip modern tesisleri yurt dışında da kurabiliyor. Bunun benzeri modern Almanya`nın Hamburg kentinde kurulacak. Bu gurur verici bir gelişme. Belediye Başkanı sayın Gümrükçüoğlu`na teşekkür ediyorum. 3 milyon küsür parayı buldu burasını bitirdi. İş bitirmek, iş kotarmak, hizmet üretmek kolay değildir. Kendisini kutluyorum. Kendisinin burayı verimli çalıştırabilmesi için kaynağa ihtiyacı var. Bu kaynağın bulunmasında bizde kendisine her zaman destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar hizmet üretmek isteyen herkese destek olduklarını ve bir ayrımda bulunmadıklarını kaydederek, "Eğitim, kültür, turizm şehri olmak kolay değil. Bizim sorumluluğumuz çok fazla. Durmak yok, 24 saat çalışacağız. Başbakanımız 24 saat çalışıyor. Kendisi bir ufak ameliyat geçirdi, Allah şifalar versin, buradan kendisine geçmiş olsun diliyorum. AK Parti olarak 9 yıldır, Türkiye`de çalıştık, çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmak mecburiyetindeyiz. Fotoğrafın büyüğüne bakmak lazım, detaylara takılırsan yol alamayız. Laf üretmek kolay. Buraya gelen herkes konuşur. Ama esas olan kullanıma amade iş üretmek, iş yapmaktır. İnsanların hayat standını, yaşam kalitesini, eğitim seviyesini yükseltmektir. Belediyelerimize Türkiye`nin imkanları ölçüsünde en ileri yardımları yapacağız. Katiyyen bir siyasi fark gözetmeksizin, hangi partiden olursa, hangi anlayışta olursa olsun, yeter ki aldığı parayı hizmete taşısın. Bir kuruşu iyi hesap etsin. Hesabını, kitabını iyi bilen, ince eleyip sık dokuyan belediyelerimize daha fazla yardımcı olacağız. Burada biraz daha seçici olacağız. Hangi partiden olursa olsun, kim daha çok çalışıyor, kim çevresini koruyorsa, kim insanına, yöresine hizmet ediyorsa o belediyeye biraz daha fazla pozitif ayrımcılık yapacağız.`` İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`a plentin şehre kazandırılmasındaki katkılarından ötürü Trabzon Belediyesi adına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından plaket sunuldu.

Tesisin kurulmasını üstlenen . E-MAK Ltd.Şti`nin Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer`e de yine Trabzon Belediyesi adına Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu tarafından plaket verildi.

Daha sonra kesilen kurban işliğinde dualarla plentin açılışı gerçekleştirilirken tesisten ilk kamyonun dolması işleminin startını da Bakan Bayraktar verdi.




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir