Teknikerler Köle Muamelesi Görüyor

Teknikerler Köle Muamelesi Görüyor



Atatürk Alanı Meydan Parkı?nda düzenlenen basın açıklamasında Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Orhan Baki,? Bu gün itibariyle, Türkiye?de 475 farklı branşta 2.000.000 dolayında Tekniker bulunmaktadır. Boğaz tokluğuna çalışan, aldığı diplomanın faydasını görmeyen, ne iş olsa yaparım diyen, görevi yetkisi ve sorumluluğu, sadece Üniversitelerin bölüm tanıtım sayfalarında yazılı olan, Teknikerler bu durumu hak etmiyorlar. Teknikerlere yapılan haksızlıkları görmemezlikten gelmek, ertelemek, ötelemek, yok saymak ancak sorunların büyümesine ve taleplerin daha kalabalık kitleler ile meydanlara taşmasına neden olacağını,? söyledi.

Baki, Bu günkü yapısıyla Meslek Yüksek Okulları, siyasiler için yatırım kapısı, yerel yönetimler için gelir kapısı, YÖK için kadro kapısı, aileler için umut kapısı, Teknikerler için köle kapısı anlamını taşımaktadır. Gelişmiş ülkeler yetişmiş insan gücünü geleceğin teminatı olarak el üstünde tutarken, ülkemizin öz kaynakları ile yetiştirilen Teknikerlerin, etkisiz eleman konumuna itilmesini nasıl izah edeceğiz. Ülkemizin geleceği adına üretmek ve insanca yaşamak amacımızdır, dedi.

Teknikerler hiçbir dönemde, aldığı eğitime ve yetiştirme amacına uygun olarak sistemin içine alınmadı iddiasında bulunan Baki,? Bizlere uygulanan, çifte standartlı ve adaletsiz uygulamalar; Anayasamızın 2. Maddesindeki Sosyal Devlet İlkesine, 10. maddesindeki Eşitlik İlkesine, 55. maddesindeki Emeğe Uygunluk İlkesine ters düşmektedir, dedi.



Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi


        



 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir