Çaykaralı Bisikletçimiz ?Dağların Kralı? Oldu

 Çaykaralı Bisikletçimiz ?Dağların Kralı? Oldu

 


Çaykaralı milli bisikletçi Mustafa Sayar bisiklet yarışmalarında başarıdan başarıya koşuyor. Alanya-Gazipaşa-Alanya etabı ile başlayan 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu?nda yarışan tek Türk takımı Torku Şekerspor 1. etaba damgasını vurdu. 25 takımdan 193 sporcunun mücadele ettiği 143 kilometrelik etapta Torku Şekerspor`lu takım kaptanı Yuri Metlushenko turu tekerlek farkıyla 3. olarak tamamladı.

Dünyaca ünlü takımların ve profesyonel sporcuların katıldığı yarışta, yaptığı kaçış ve gösterdiği performansla prim kapılarındaki puanları toplayan Torku Şekerspor`lu Çaykaralı Mustafa Sayar bir ilki gerçekleştirerek "Dağların Kralı" formasını kazandı. Bu başarı ile Sayar, profesyonel bir yarışta forma kazanan ilk Türk sporcu oldu.

 

Milli sporcumuz Mustafa Sayar Kimdir? 
Çaykara Yeşilalan Köyünden olan Mustafa Sayar 22.04.1989 yılında doğdu. Öğretmen olan babasının Zonguldak?ta görev yapması nedeni ile burada amatör olarak başladığı bisiklet sporunda üst üste başarılar elde ederek 2010 yılında profesonel bisikletçi oldu. Yurt içi ve yurt dışında milli takım ve ferdi olarak yarıştığı birçok katagorilerde başarılara imza atan sporcumuz, Konya Torku Şekerspor kulübünde bisiklet sporunu devam ediyor. Aynı zamanda Konya Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencisi


Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir