Türkiye`nin Gururu Mustafa Sayar

Türkiye`nin Gururu Mustafa Sayar



49`uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu en son koşulan 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erdi. Genel Ferdi Klasmanda Çaykaralı hemşerimiz Konya Torku Şekerspor`lu Mustafa Sayar büyük bir başarı göstererek birinci oldu ve Turkuaz Mayo`nun sahibi oldu.

49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu`nun son gününde yapılan ödül töreni görülmeye değerdi. İstanbul-İstanbul etabında ilk üç dereceye giren bisikletçilerin ödülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından verildi. Gül ve Kılıç, ayrıca Turkuaz Mayo`nun sahibi Konya Torku Şekerspor`lu Mustafa Sayar`a madalya ve ve ödülünü de Bakan Kılıç ile birlikte takdim etti. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ödül kürsüsünün yanında bulunan Mustafa Sayar`ın Annesi Kâşife Sayar`ı da kürsüye çağırarak şampiyon sporcuya büyük bir jest yaptı. Mustafa Sayar`da Kupayı Annesine verirken alnından öpmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Sayar, "Doktorlar bu sporu yapamazsın demişlerdi"
49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur`unu kazanan Çaykaralı hemşerimiz  Konya Torku Şekerspor`lu Mustafa Sayar basın toplantısında şunları söyledi: "Çok mutluyum. Takım olarak büyük ve müthiş bir iş başardık. Herkes bizi desteklemek için İstanbul`a gelmiş. Zor bir tur oldu. Etaplarda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Ben yokuşçu bir sporcuyum. O yollarda ve güzergahlara giderek gerek Elmalı Etabında gerekse Meryemana Tepesi`ne çıkarken sürekli antrenman yaptım..Ağır sakatlıklar geçirdim..Gittiğim beş doktordan dördü bana bui sphoru yapamazsın dedi. Ama gördüğünüz gibi ne durumdayım. Bende kilo verirken özel bir diet uyguladım. Zayıf bir bünyem var ama. Gerçekten beslenme ve antrenman olarak iyi bir takım çalışması yaptık,dedi.




Haber: Çaykara Gündem Gazetesi






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir