Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı kabul edildi

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı kabul edildi



Çaykara Uzungöl beldesi için  "Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı", Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu`nca kabul edildi. 

Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İmar planı bulunmayan Çaykara Uzungöl?de sorunun çözüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı`nın 2008 yılında yürürlüğe girdiği ancak Trabzon İdare Mahkemesi tarafından 2009 yılında iptal edildiği ifade edildi.

Açıklamada ?Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı? Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan BAYRAKTAR?ın talimatları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından İlbank A.Ş.?ye hazırlatılmış, Hazırlanan planlar 07.05.2013 tarihinde Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir. Bölgenin Özel Çevre Koruma Alanı, Tabiat Parkı, Turizm alanı gibi birden çok koruma statüleri içermesi ve uzun zamandır imar planın bulunmaması nedeniyle yaşanan sorunlar koruma amaçlı imar planının Bakanlıkça onaylanmasından sonra bölgenin yatırımcıları ve Uzungöl halkının büyük bir sorunu giderilmiş olacaktır, denildi.


www.caykaragundem.com

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir