Dernekpazarı`nda Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Dernekpazarı`nda Kentsel Dönüşüm Toplantısı




2013 Yılını ?Kazma Yılı? olarak duyuran Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız, TOKİ aracılığı ile yapmayı tasarladığı konutlarda umduğunu bulamayınca ferdi girişimcileri devreye sokarak İlçe Girişinde başlayan 60 dairelik özel konut projesi yanında ilçenin batısında 80 konutluk yeni bir konut sözleşmesi gerçekleştirildi. Her iki çalışmada özel ise de başkanın her tür desteği sağlayacağı taahhüdü var.

İlçenin geleceğinin ancak kentsel dönüşümle kurtulacağına inanan başkan bu konuda da çalışmalarına hız verdi. Bugün (09.05.2013) Gülen Çay ocağında düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çevre Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü, Ali Vedat Çiftçi, Alt yapı ve kentsel dönüşüm şube Md. V. Mustafa Yetim, İl Afet İşleri Müdürü, Dernekpazarı Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, İlçemiz İl Genel Meclisi üyesi, Emniyet amiri vekili, AKP ilçe başkanı ve ilgilenen halk iştirak etti.

Açılış konuşmasını yapan başkan, katılımcılara teşekkürle başlayan kısa konuşmasında :

? İlçemizin geleceği kentsel dönüşümle kurtarılabileceğine inanıyorum. Yapıldıklarında hepsinin süper olduğu binalar günümüzde kullanılmaz durum arz etmekte. Kişisel olarak veya birkaç hak sahibi bir araya gelerek kentsel dönüşümden yararlanabilecektir. Bu konuda en sağlıklı bilgileri yetkili ağızlardan aktarabilmek için buradayız. İl Müdürümüz ve ekibi bizleri bilgilendirecektir.? Diyerek sözü yetkililere bıraktı, İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi Ferdi ve toplumsal veya guruplar halinde yapılabilecek kentsel dönüşümün nasıl başlayıp, nasıl yürütüleceği ve Bakanlığın destek sekli hakkında bilgi verdi.
 
Daha sonra slayt gösterisi eşliğinde şube müdür v. Mustafa Yetim de kredi şekilleri alınabilmesi için gerekli işlemler, faizinin bakanlık tarafından karşılanması, iki yıl geri ödemesiz, 10 yıla yayılması veya kira yardımı konularını açıkladı. Karşılıklı soru cevap şeklinde konuya açıklık getirildikten sonra toplantı sona erdi.

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif



 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir