Çaykara`nın Yayla Yolları Rize`ye Bağlanacak

Çaykara`nın Yayla Yolları Rize`ye Bağlanacak



DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Trabzon İli Değerlendirme Toplantısı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz?ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik A Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızlcık?ın yanı sıra Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, iş adamları, rektörler, ilçe kaymakamları ile birim amirleri katıldı.

Çaykara-Uzungöl-Çayıroba-Yente-Arpaözü-Rize?ye bağlanacak
Turizm sektörünün bölgede giderek daha belirgin hale geldiğini ifade eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Turizm sektörü bölgemiz için son derece önemli. `Yeşil Yol` dediğimiz bir güzergâhımız var, yaylalar arası belli bir çerçevede oluşturduğumuz bir güzergah. Bu konuda oluşturduğumuz beş il çalışma yapmıştı. Üç il ise ayrı ayrı il bazında çalışma yapmıştı. Biz bu dört ayrı planı DOKAP Bölge Kalkınma İdaremizin başkanlığında birleştirip, tek bir plan haline getiriyoruz. Bu güzergah üzerinde bu sene 40 milyon liralık ek bir kaynak tahsis ettik. Her valiliğimize bu kaynağı gönderiyoruz. Bu para `Yeşil Yol`üzerindeki öncelikli görülen bazı projelerde kullandırılacak. Bunu peyderpey tamamlayacağız önümüzdeki yıllarda ve buralarda gerçekten farklı bir turizm altyapısını kurmuş olacağız. Trabzon için öngördüğümüz alan Çaykara-Uzungöl-Çayıroba-Yente-Arpaözü-Rize il sınırı. Gelecek nesillere bu güzelliklerin en iyi şekilde emanet edilmesini istiyoruz ve o kapsamda da protokollerimizi yapıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ve Vali Kızılcık arasında DOKAP tarafından gelecek beş yılda Trabzon`da yapılması planlanan yatırımlar için ayrılan 5 milyon liralık kaynak protokolü imzalandı. Bakan Yılmaz, protokolü şahit olarak imzaladı.


www.caykaragundem.com




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir