55 Yıllık Hasret için, 24 Saat Otobüs Yolculuğu

 55 Yıllık Hasret için, 24 Saat Otobüs Yolculuğu

Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulu ?Yılı ? sınıfı ,?Yılı Mezunları değil, Okul kapısından içeriye giren,öğrencileri, öğretmenleri, memurları ve tüm ailelerini bir araya toplayıp hasret giderme organizasyonu her yıl yapılmaktadır.
Küçük guruplar halindeki birlikteliklerle Genel birlikteliklerin 16.cısı Yavuz Selimlilerin İzmir gurubu tarafından organize edilip, 18-19 Mayıs günleri Aydın İli Kuşadasındaki Tursan Otelde gerçekleştirildi.


Öğretmenlerimizden Turgut Ertaş ve Aydın Özyar la birlikte Muzaffer Yılmaz In başkanlığında Vahdettin Kurt, İlhami Şen,Fahri Coşkun,Sebahattin Aydın, Fuat Kavcı, Mustafa Topal,Recep Delice, Lütfü Aksakal,Şenay Yiğit,Altan Bekiroğlu,Nizam Özer, Lütfü Obay,Turgut Yılmaz,Şükran Özdemir(Bilen) Sevinç Öcal(Yılmaz) Safiye Morkoç,Kenan Akgün,Hasan Karagüzel den oluşan komite ile, İl temsilcilerinin çalışmaları sonunda,

Öğretmenlerimizden Lütfü Ütük,- Nurten,Burhan Yılmaz,-Hacer,Ömer Dirik-Ziya,Semra Ersöz)-Sema, Yurdakul Öner,-Turgut Ertaş- Burhan Ural--Aysel Azerhan,- Yücel Vazgeçer (Yıldız ve Ekrem Civcik le Erzurum, Trabzon dan,İstanbul dan, Sakarya dan, Bursa dan,Ankara dan, ve yurdun değişik illerinden gelenlerle birlikte 305 kişilik bir aile toplantısı düzenledik. 55 yıl sonra birbirini görenlerin oluşturduğu manzaralar görülmeye değerdi. Tamamen Yavuz Selimlilerden oluşan sanatçıların birbirinden güzel sunumları,gezilen tarihi turistik yerlerle iki gün gibi kısa bir zamanda paylaşılan anılarla oluşan ortam her çileye katlanılmaya değerdi.Program ,tanışma,kaynaşma, müzik eğlence,halk oyunları gösterileri ve gala yemeğiyle son buldu.

İsmail MOR un başkanlığında Hasan Basri Bal,Fahri Düzenli (Muhabirimiz), Ertuğrul Özden ve Hüseyin Altıntaş ın çalışmalarıyla bireysel iştirak edenlerden ayrı, 45 kişilik topluluk olarak otobüsle çıktığımız yolculuk sonunda her zaman olduğu gibi, Trabzon gurubu diğer guruplara göre daha ağır bastı .

Gala yemeğinde gelecek yıl toplanılacak yer belirlemesinde mikrofona gelen İsmail Mor.? Biz Türkiye nin bir ucundan diğer ucuna 1500km. otobüs yolculuğunda 23 saat seyahat ederek geldik. Alınacak kararda, buluşma yeri neresi olursa olsun yine aynı şekilde geleceğimizin bilinmesini belirtirken bugüne kadar gelemeyenlerin de gelmesini sağlamak için daha sistemli çalışmak gerektiğini belirtmek isterim.Sözlerimi bizim şivemizle bitirmek istiyorum. Yavuz Selimliler denince BİZE BİŞE OLİYİ.?

Gelecek yıl için,Erzurum, Trabzon, Bursa ve İstanbulİlleri gündeme geldi. Sonunda Bursa da toplanma kararlaştırıldı.,






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir