Hekime şişeli saldırı

Hekime şişeli saldırı



Hastan yakınlarının hekimlere saldırıları bitmek bilmezken, bu kez Farabi Hastanesi?nde hekime saldıranın bir bayan olması şaşırttı. Genel Cerrahi Asistanı Mehmet Uluşahin, ölümcül bir hastaya müdahale ederken, hasta Mustafa K.?nın yakını bayan H.K. (67) tarafından yüzüne fırlatılan şişeyle yaralandı. 10 gün rapor alan Dr. Uluşahin, Bayan H.K.?dan şikayetçi oldu.

Aslan:?Artık Yasa Çıkarılsın
YENİ bir doktor saldırısı tabipleri ayağa kaldırırken, Tabip Odası Başkanı Yakuf Aslan, Tıp Fakültesi Doktoru Prof. Dr. Akif Cinel ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber ile çok sayıda doktor Farabi Hastanesi Acil Servisi önünde saldırıyı protesto etti. Oda başkanı Yakup Aslan saldırılara artık bayanların da katıldıklarını belirterek, hekimlere karşı şiddet yasasının biran evvel çıkarılması gerektiğini söyledi.

Uluşahin: Yüzümde İz?Kalabilir
SALDIRIYA uğrayan Dr. Uluşahin yaptığı açıklamada, alnında kalıcı bir iz olabileceğini ifade ederek, ?Serviste hastaları gezerken, bir hasta aniden kötüleşti. Bütün doktorlar olarak olaya müdahale ederken, hasta yakınları tarafından fiziksel saldırıya uğradık. Yalnız ben değil tüm Genel Cerrahi ekibi olarak saldırıya uğradık. Bu stres bizi perişan ediyor. İşimizin zorluğuna katlanabiliriz. Ama buna değil??dedi. KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Asistanı Mehmet Uluşahin ölümcül bir hastaya müdahale ederken hasta Mustafa K.?nın yakını H.K. (67) isimli bayan tarafından yüzüne fırlatılan şişeyle yaralandı. 10 gün rapor alan doktor Uluşahin, bu tür olayların artık yaşanmamasını istediklerini belirtti. Dr. Uluşahin?in şikayeti üzerine ifadesi alınan H.K. serbest bırakıldı.

Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Cinel, Kamu-Sen İl Temsilcisi Coşkun dilber, Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar ve çok sayıda doktor, hastanenin acil servisi önünde toplanarak, doktor Mehmet Uluşahin`e yapılan saldırıyı protesto etti. Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şiddet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini belirterek saldırılara artık bayanların da katıldığını söyledi.

Prof. Dr. Yakup Dr. Aslan söylemlerin artık eyleme geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Son yıllarda en çok şiddete maruz kalan meslek grupları sağlıkçılar ve eğitimciler. Artık hergün olay oluyor. Bunları zaman zaman dile getirerek bir duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz. Halk kısmen duyarlılaştı fakat maalesef bizi idare edenler halen söylemlerle işleri yürütmeye çalışıyorlar. Artık eylemlere geçelim. Bu olaylar bizi halk ile karşı karşıya getiriyor. Bizim bütün hedefimiz halkımıza sağlıklı, kaliteli hizmet sunmak. Halk bizden güler yüz bekliyor, hızlı hizmet bekliyor. Bir hekim bir hemşire bakması gereken hastanın 5 katını 10 katını bakıyorsa nöbetleri olması gerekenden 3-4 kat fazla ise her an şiddete maruz kalıyorsa bu insanlardan kaliteli hizmet beklemek mümkün değildir. Yıllardır söylüyoruz şiddet yasasını acilen çıkması gerekir" dedi.

KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Cinel ise olayların önlenmesi için gerekli yasanın bir an önce çıkartılması gerektiğini ifade ederek, "Bu münferit olay da olsa bu olayın failleri için elleri kırılsın diyemiyorum çünkü ben bir hekimim. Kötü beddua edemiyorum. İnsanların iyiliğini isteyen bir branşta çalışıyorum. Onları Allah`ın adaletine ve Türk adaletine havale ediyorum. Bir an önce bu olayları önlemek için inşallah gerekli yasal düzenlemeler yapılır" şeklinde konuştu.

Saldırıya uğrayan hastanenin genel cerrahi asistanı Dr. Mehmet Uluşahin, 10 günlük rapor aldığını, alnında kalıcı bir iz olabileceğini ifade ederek, ?Serviste vizit esnasında iken hastaları gezerken bir hasta aniden kötüleşti. Bütün doktorlar olarak olaya müdahale ederken hasta yakınları tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldık. Bir sert cisim fırlatıldı o da bana geldi yüzümden yaralandım. Tam göremedim ama şişe olduğunu söylüyorlar. Tüm genel cerrahi ekibi olarak saldırıya uğradık. Bu ilk değil, muhtemelen son da olmayacak. Atan şahıs bayandı. Artık bunların yaşanmaması lazım. Bu saldırıya maruz kalmak işimizin stresinden daha fazla oldu bizim için. İşimizi rahat yapmak istiyoruz. Fırlattığı cisim yüzüme geldi, bir kaç dikiş atıldı. Şu an iyiyim. Kendi açımdan üzgün değilim. Bu tür olayların artık olmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, olaya karışan H.K. isimli kadınla bir hasta yakınının daha Cumhuriyet savcılığınca ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, hasta Mustafa K.?nın ise olaydan sonra vefat ettiği öğrenildi.


Kaynak: günebakış




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir