Kaymakamlık Projesi Kabul edildi

Kaymakamlık Projesi Kabul edildi



Geldiği günden bu yana başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, başta eğitime verdiği destekle, ilçenin kalkınması için DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) işbirliği ile Kaymakamlık bünyesinde oluşturduğu ?Proje Ofisi? ilk meyvelerini vermeye başladı.
 

Çaykara Kaymakamlığı, Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı?na sunulan ?Gençler Mutlu Gelecekten Umutlu? projesi kabul edildi. Kabul edilen Proje ile öğrencilere Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık verilerek; eğitimin önemi hakkında farkındalık yaratmak, okulları bir yaşam merkezi haline getirerek, öğrencilerin özgüven eksikliklerini gidermek ve başarılı gençlik yetiştirmeyi hedefliyor. 

Hazırlanan Proje ile Çaykara?da bulunan dört lisenin son sınıf öğrencilerine tarihi ve kültürel bir gezi organize edilecek, İstanbul ve Çanakkale gezdirilecektir. Bu kapsamda rehberlik olması için İstanbul da bir üniversite gezilecektir. Projenin çıktılarından ses ve görüntü sistemleriyle donatılmış 3D özelliği de olan sinema salonu, Bu salon bir sinema salonu formatında planlı bir şekilde okullarda ve ilçedeki gençlerin faydalanması sağlanacak. 

Ayrıca, spor faaliyetlerin organize edileceği başka bir salonunda Çaykara Öğretmenevi ve ASO bünyesinde bulunan bir alanın tertibi ile gençlerin boş zamanların da enerjilerini doğru bir şekilde yönlendirmeleri dolayısıyla da zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları sağlanacaktır. Okullardaki bütün gençlerin tamamının katılımıyla düzenlenmesi planlanan satranç, masa tenisi ve futbol turnuvalarıyla gençlerin paylaşmayı, birlikte başarmayı, takım ruhunu ve dostluklar geliştirme ye katkı sağlanacaktır. 

Kitap okuma etkinlikleri çerçevesinde kurulacak komisyon tarafından her ay belirlenen 5 adet kitap ile ve bu kitaplardan derlenen sorularla yapılacak sınavda dereceye giren gençlere verilecek hediyelerle gençlerin okuyan nesil olması sağlanacaktır. Müfredatın dışında gençlerin ek olarak belli zaman aralıklarla ?Stres ve Öfke Kontrolü? ile ?İletişim? konularında kurs ve eğitimler verilecektir. Trabzon Devlet Tiyatrosuyla yapılacak organizasyonla tiyatro şenliği yapılacaktır. 

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Musa Üçgül,? projenin İlçemizde eğitim alanında var olan akademik başarının yanında, öğrencilerimize ve gençlerimize sosyal, kültürel alanda katkı sağlayacağını belirterek, ilçemizde yürütülecek projelerde ve yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız,?dedi.

Üçgül, Proje ekibinde yer alan tüm arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, proje ekibinin ilk projesi olması sebebiyle de ayrıca tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum, dedi.


Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir