Sümela`nın Şifresi Temel`in Galası Trabzon`a Yapılıyor

Sümela`nın Şifresi Temel`in Galası Trabzon`a Yapılıyor

Yılın komedi filmi "Sümela`nın Şifresi"nin galası, 14 Aralık`ta Varlıbaş Alışveriş Merkezi`nde yapılacak.

Ayine açılmasıyla dünyanın gündemine oturan Sümela Manastırı bu kez Karadeniz`in mizah kahramanı Temel ile beyaz perdeye taşındı. Trabzonlu ünlü yönetmen Adem Kılıç`ın "Sümela`nın Şifresi" adlı yeni filmi 14 Aralık Çarşamba günü Varlıbaş Alışveriş Merkezi`nde yapılacak galayla izleyiciyle buluşacak.

Trabzon`un yeni yaşam merkezi Varlıbaş Alışveriş Merkezi, 14 Aralık 2011 tarihinde çekimleri Trabzon`da yapılan ve Adem Kılıç`ın yönetmenliğini üstlendiği "Sümela`nın Şifresi Temel" filminin galasına ev sahipliği yapacak. Varlıbaş Alışveriş Merkezi ve Avşar Sinemaları işbirliği ile düzenlenecek galaya Alper Kul, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkar ve İsmail Hakkı gibi filmde rol alan değerli oyuncuların yanı sıra Trabzon`un mülki ve idari erkanı, Varlıbaş Ailesi ve Varlıbaş Alışveriş Merkezi Yönetimi katılacak. Gala öncesinde oyuncular Trabzonlu sinemaseverler ve hayranları ile bir araya gelerek isteyen hayranlarına imza dağıtacaklar.

Sadece Türkiye`ye değil tüm dünyaya mal olan Temel`in ilk kez sinemaya taşındığı "Sümela`nın Şifresi Temel" filminin yönetmeni Adem Kılıç yaptığı açıklamada "Mesleğe atıldığım ilk günden beri hep Karadeniz`le ilgili bir film çekmeyi planlıyordum. Bir gün Karadenizlilere ait bir derneğin bahçesinde gördüğüm Temel ve Fadime heykeli sayesinde bu filmin merkezini bulmuştum. Karadeniz halkı olarak sahip olduğumuz inatçılık, duygusallık, maceraperestlik, arkadaş canlılığı gibi özelliklere filmde bir de aşk hikayesi ekledik. "Sümela`nın Şifresi"ndeki Temel, Karadenizlilerin toplamı gibi bir şey oldu. Sonuç olarak, ortaya inandığımız iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz." dedi.

Varyap CEO Erdinç Varlıbaş, "Trabzon`un gelişimi, kalkınması ve tanıtılması adına yapılacak her organizasyona katkı sağlamak için her zaman hazır bulunduklarını belirterek, kültürel, sanatsal, sosyal, sportif ve benzeri her alanda faydalı olacak projelere ev sahipliği yapmayı ve destek olmayı görev kabul ediyoruz" dedi.

Varlıbaş Alışveriş Merkezi`nde 3D sistemiyle sinema keyfi?

2.989 m2 alan üzerine kurulu Avşar Sineması, 10 sinema solunu, 1.080 kişilik geniş ve konforlu koltuk kapasitesiyle Varlıbaş Alışveriş Merkezi`ni ziyaret eden sinemaseverlere gösterimdeki en son filmleri eşsiz bir atmosferde izleme keyfini yaşatıyor. Trabzon Tekel binası tarihi yapısının, modern mimariyle birleştiği Varlıbaş Alışveriş Merkezi`nde, bölgenin ilk ve tek 3D boyutlu sinema sistemi bulunuyor. Dijital sistemlerle donatılmış 3D sinema salonunda filmler seçkin bir ortamda izlenebiliyor. Sinemaseverler, filmleri üç boyutlu gözlüklerle izleyebiliyor; rüzgar, kar, sis, duman gibi film efektlerini de gerçekmiş gibi hissedebiliyor.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir