KTÜ`de Mezuniyet Çoşkusu

KTÜ`de Mezuniyet Çoşkusu

KTÜ Stadyumu`nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, öğrenci velileri de büyük bir ilgi gösterdi.

KTÜ Kanuni Kampüsü`ndeki futbol sahasında yapılan 46. dönem mezuniyet törenine, Vali Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Ktü Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

KTÜ?nin mevcut 52 bin öğrenciden 6 bin 500 öğrencinin mezun olduğu törende, öğrenci  ile öğretim görevlilerinin Türk bayraklarıyla katıldığı kortej yürüyüşü, stadı dolduran kalabalık tarafından ayakta alkışlandı.  
Öğrenci velilerinin yoğun katılımı nedeni ile birçok aile dışarda kaldı.
 
Törende konuşan Ktü Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ`den mezun olmanın ayrıcalıklı olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluş amacı, halkının iyi eğitimli ve sağlıklı bireylerden oluşan modern bir toplum olmasını sağlamaktır. KTÜ bu amacın gerçekleşmesinde en çok emeği geçen eğitim kurumlarından biridir. Üniversitemizden şimdiye kadar mezun olmuş ve şu an eğitim görmekte olan öğrenci sayısı bu gerçeği açıkça göstermektedir. Ktü mezunu olmak, yarım asrı aşan köklü bir üniversite geleneğine mensup olmak demektir. Yolunu ve bahtınız açık olsun" dedi.

Konuşmaların ardından, okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

www.caykaragundem.com



 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir