Uzungöl`e bu yıl dört proje uygulanacak

Uzungöl`e bu yıl dört proje uygulanacak




Trabzon`un en gözde turizm mekanlarından Uzungöl?e 4 ayrı proje uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar?ın talimatıyla başlatılan 4 ayrı proje ile Uzungöl turizminin ivme kazanacağı belirtildi.

Trabzon İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Vedat Çiftçi, hazırlanan projelerin 2013 yılında bitirilmesi hedeflendiğini kaydederek, ?Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı mayıs ayı içerisinde Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonundan geçerek onaylanmak üzere Bakanlığa gönderilmiştir. Planın Bakanlıkça onaylanmasının ardından Uzungöl?deki projeler 2014 yılında hızlanarak devam edecektir.Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek projelerle Uzungöl ve çevresinin değişeceği, ziyaretçiler için alternatif dinlenme yerleri oluşturulması planlanmaktadır? dedi.

Çiftçi, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından yakından takip edilen projelerin ihalesinin Trabzon İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını ve kontrol edildiğini ifade etti.

2013 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan projeler ise şunlar:
?1.Uzungöl (Çaykara- Trabzon) Haldizen Deresi Peyzaj Uygulama Projesi: 3 ayrı noktayı kapsaması düşünülen, Açık ve kapalı oturma grupları, büfe, WC, bitkilendirme vb. gibi çevre düzenlemeleri

2- 1. Etap Uzungöl Beldesi Cephe Kaplama Projesi: Uzungöl girişindeki yapıların özgün mimari karakteristiğini ve yapı sistemlerini yansıtmadığı görüldüğünden, ( Tabiat şartları, yılların yorgunluğu, bakımsızlık gibi durumlar sonucunda ) meydana gelen görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, yöresel mimariyi canlandırmak, ziyaretçilerin görsel olarak ilk temasının gerçekleştiği bu noktadaki ruhsatlı 11 ev için hazırlanan özgün projedir.

3- Demirkapı ve Arpaözü Köylerine Giden Yol ile Demirkapı Köyünden Balık ve Aygır Göllerine Giden Yolun İyileştirilmesi Projesi: Uzungöl Beldesinden Demirkapı ve Arpaözü Köylerine Giden yol ile Demirkapı Köyünden Balık ve Aygır Göllerine Giden Yolun İyileştirilmesi kapsamında yolun doğal taş ile kaplanması projesidir.

4- Uzungöl Güney Kıyısı Peyzaj Projesi: Açık ve kapalı oturma grupları, korkuluk, bitkilendirme vb. gibi çevre düzenleme işini kapsamaktadır.?    


Kaynak:günebakış

 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir