Yaylada Bir Evim Olsa Diyenler!

Yaylada Bir Evim Olsa Diyenler!

Mevsimin bunaltıcı sıcaklarında her tür ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, Karadenizin doğa harikası yaylalarında gezip eğlenmek, ciğerlerinizi temiz ve sağlıklı oksijenle doldurup hücrelerinizi yeniletmek istemez misiniz? Güzel bir manzara geçirmek ve bayrama zinde bir halde girebilmeniz için konaklayabileceğiniz en güzel yer Limon Suyu Yaylası Kardelen Hotel Dinlenme Tesisi sizi bekliyor.


LİMONSUYİ YAYLASI TARİHÇESİ

Limonsuyu Yaylası nın tarihteki yeri
M.Ö.ye kadar uzanır.
Tarih bilgilerine göre ONBİNLERİN (M.Ö 427-335) kaçış yolu olarak kayıtlara geçer. Batılı yazar, Xenephon Anabasis eserinde ONBİNLER ordusundan kalan 8.600 kişi bu yol güzergâhını takip ederek Matur Dağı`ndan Trabzon`a gelmişler.

Osmanlı Padişahlarından IV. Murat Revan (Bağdat) a bir sefer düzenleyerek oradaki karışıklıklara son vermeye karar verir. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra 1635 de Safevilere karşı Revan Seferine çıkar. Erzurum Kars güzergahından İran`a yaptığı ikinci seferini tamamlayıp Tebriz`den dönüşünde yorucu bir yolculuktan sonra geldiği Limonsuyu Yaylasında konaklar. Bu esnada yorgunluktan su içme ihtiyacı duyar. Kendisine verilen yayla suyunu içtikten sonra ?Oh ne güzel aynı limosuyu.? Der suyun ve yerleşim yerinin adını da Limon Suyu olarak kor. Burası yayla olduğu için de Limon Suyu Yaylası olarak anılır.

Limonsuyu Yaylası 2490 m. Yükseklikte yaz aylarında yaylalara çıkanların soluklandıkları, ihtiyaçlarını karşıladıkları bir yer. Mevki de Osmanlı Geleneği hakimdi. Hanlar vardı. İnsanları ve hayvanları barındıran. Kahvesi, terzisi, berberi ayakkabı tamircisi ve fırını vardı. Zaman ilerledikçe her alanda olan değişiklikler gibi buraları da günün gelişen şartlarına ayak uydurdu. Hanlar yerini otele, aş ocakları lokantaya bıraktı. Yol hizmeti geldikten sonra ihtiyaçlar günü birlik karşılandığından terzi, berber, ayakkabıcı iş yerleri kapandı. Limonsuyu Yaylası nın vazgeçilmez esnafı fakir babası, açları doyuran, kimsesizleri yatıran Behram Kumaş yaylacılar tarafından- Behram Ağa, Dağların Babası -ünvanları ile anılırdı. 

Limonsuyu Yaylası nın bulunduğu alan başka tarih sahnelerini de yaşandığı bir yayladır.
1914-1918 Savaşlarında da bu bölgede şiddetli çatışmalar oldu. 15 Mart 1915 de Çaykara, Dernekpazarı, Of, Sürmene ilçelerine giren Rus?lardan kaçan yaşlılar ve kadınlar yaylalara çekildi.18 Mart 1915 de Çanakkale deki başarımızdan sonra kuvvetlerimizin bir kısmı doğuya Soğanlı Dağlarındaki birliklerimize iltihak etti. 23 Haziran 1916 da Miralay Kazım kumandasındaki keşif kolumuz bu çevrede bulunan Dernekpazarı Güney Mahallesi ve Çaykara İlçesi Kabataş Köyünün müşterek yaylası Yurt Yaylasında Rusların keşif kolunu pusuya düşürerek süngüden geçirdi. Sultan Murat Şehitler Tepesindeki Rus birlikleriyle yapılan çete çatışmaları sonucu Şehitler tepesi de teslim alındı. Rüyasında bu tepede şehit olacağını gören Çanakkale li Yüzbaşı Seyfettin Bey, bir subay, bir astsubay ve 70 erle birlikte 73 kişinin şehit düştüğü bu tepe de Şehitler abidesi var. Yurt Yaylası ile Yeni Yayla nın hâkim tepelerinde istihkâmların kalıntıları var.

Yine aynı yörede Matur Dağı yakınlarında Harmantepe Şehitliği mevcut olup bu yörede sadece yayla turizmini değil, Tarihi, doğanın güzelliklerini,temiz havayı bir arada ancak Limonsuyu Yaylası Kumaşsoy Kardelen Otel de yaşayabilirsiniz.

Türkiye yaylaları, tüm dünyanın giderek daha fazla birbirine benzemeye başladığı yeni bin yılda, geçmişten gelen ve tadı yaşadıkça fark edilen; günümüz modern yaşamına göre Doğulu ve egzotik, tabiattan uzaklaştığımız ölçüde otantik yaşama biçimi olarak kuşatıcı ve farklı yaylalardır.

Yaylalar, bakir tabiatının kirlenmemiş havasını; billur gibi soğuk suları; yazın en sıcak günlerde bile ferahlatıcı serinliği; büyüleyici güzellikte manzaraları; hormonsuz ve dalında yavaş yavaş olgunlaşan bitkileri; tabii ortamlarında yetişen hayvanlardan elde edilen ve yapılan gıdaları sunarlar.

Habitatı bozulmamış bir çevrede yaşayan binbir çeşit yabanı hayvan ve bitki, insanı televizyonlarda izlenen belgesellerin kurmaca âleminden kurtarıp gerçek hayatın bir parçası kılar.

Rengarenk kır çiçekleri, dağ çayırları ile kaplı olan Karadeniz Bölgesinde ki Limon Suyu Yaylasının çevresi bir rakıma ulaşıncaya kadar genellikle Ladin türü Çam ağaçlarıyla kaplıdır.

Karadeniz kıyıları sahip olduğu yeşillikleri sadece bol yağmuruna değil, nemli ve sisli havasına da borçludur. Ancak sahil şeridindeki şehirlerde yüksek nem ve sisli hava yükseklere çıkıldıkça yerini pırıl pırıl bir Güneşe, bol oksijenli tertemiz havaya bırakır.

Karadeniz yaylalarında bitki örtüsü genellikle Köknar, Ladin, Sarı Çam, Sedir, Kayın, Meşe, Ihlamur, Karaağaç, Gürgen, Kızılağaç, Yabani Fındık gibi ağaç türleriyle Kardelen, Yabani Açelya, Orman Gülü, Gökovan gibi binlerce çeşit kır çiçeği ile kaplıdır.

Tesisin sahibi Kumaş Kardeşler :?Tarihi ve doğa güzellikleriyle iç içe olan tesisimizin geçmişide çok eski tarihe sahiptir. Kervanların hakim olduğu zamandan itibaren HAN şeklinde hizmet veren tesisimizi günün koşullarına göre yenden inşa edip 2008 yılında ki açılşımızla halkımızın hizmetine sunduk. Müşteri memnuniyeti için ne gerekiyorsa en güzelini yapmaya özen göstermekteyiz. Referansımız yılların deneyimi olan hizmetlerimizdir. ?dediler.

Farklı alanlardan tesise ulaşım sağlanmakta olup,Trabzon Hava Alanından Uzungöl Güzergahı takip edilirse 85 Km. Bayburt güzergahindan 25 km. Trabzon ?Araklı-Güngören Köyü güzergahından 65.km lik yol bağlantı ağıyla Yayladaki evinize ulaşabilirsiniz.

Bulunduğunuz yerde bunaltıcı sıcaktan ,nemden, terleyip sırılsıklam olurken İlimiz en uzak mesafesi 85 km. Olan yaylamıza çıktığınızda kazak giyme, akşamları sobanın karşısında ısınma, yattığınızda da battaniye ihtiyacını hissedeceksiniz. İşte yaylamızın özellikleri.

100 kişilik yatak kapasiteli otelimizin tüm odalarında

Kalorifer, WC - Banyo - Saç Kurutma Makinesi- Telefon - Kablosuz İnternet bulunmaktadır.

150 Kişilik restaurant ? Şömine- Ocakbaşı- Yöresel yemek çeşitleri- 300 kişilik canlı müzik salonu ile birlikte

Guruplara hizmet verilir. Ramazana özel aktiviteler,özel ve lezzetli menülerimiz ile hizmetlerimiz devam etmektedir.

Ulaşım ve rezervasyonlar için 0462 648 11 61 0532 710 3461 - FAX 0462 648 11 64

İrtibat Bürosu : Telefax : 0462 681 21 53 -

e-mail: bilgi@hotelkardelen.com

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir