Çiftçilere % 50 Bağışlı Makineler

Çiftçilere % 50 Bağışlı Makineler



Türkiye genelinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere özel yüzde 50 makine ve ekipman desteği için başvurular başladı.

Verilecek ekipman arasında;
-Motorlu Tırpan
-Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı
-Su ürünlerinde buzlanma makinesi
-El traktörü
-Arıcılık makine ve ekipmanı
-Fındık toplama makinesi
-Canlı Balık nakil tankı
-Su ürünleri için kuluçka makinesi
-Pülverizatör
-File sisteminin kurutulması
-Slaj makinesi ve diğerleri

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başvuruların İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine en geç 22 Temmuza kadar yapılması gerekmektedir. 

Yapılan açıklamaya göre,? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde başvurular 25 gün sürecek ve 22 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir. Alınacak makine ekipmanın KDV hariç %50?si hibe desteği olarak karşılanacak olup, geriye kalan %50 ve KDV tutarı makine yatırımcısı tarafından karşılanacaktır. Başvurular, güncel ÇKS belgesi alındıktan sonra, makine satış bayilerinden veya İl Müdürlüğü web sitesinden temin edecekleri diğer başvuru evraklarının doldurulmasından sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne veya İlçe Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Program kapsamında kabul edilen başvurular, 2013 yılı uygulama rehberi kriterlerine göre puanlanacak ve puan sırasına göre tahsis edilen bütçe doğrultusunda, kazananlar ve yedekler belirlenecektir. Kazanan ve reddedilen yatırımcıların listesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve İlçe müdürlükleri duyuru panolarında askıya çıkacaktır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Makine almaya hak kazanan yatırımcılar ile askıya çıkış tarihinden sonra 10 gün içersinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, hibe sözleşmesi imzalanacaktır.10 gün içerisinde Hibe Sözleşmesi imzalamayan yatırımcıların makine alma hakkı olmayacaktır. Hibe sözleşmesi imzalandığı tarihten itibaren, mal alımları en fazla 30 gün içerisinde tamamlanacak. Süresi içerisinde yatırımcılar tarafından usulüne uygun olarak hazırlanan dosyaların İl Müdürlüğüne tesliminden sonra, alımı gerçekleştirilen makine ve ekipmanların montajı, test işlemlerinin bitirilmesi ve İl Proje Yürütme Birimince tespiti en geç 25 gün içerisinde tamamlanacaktır. Bu süre süt sağım ünitesi ve soğutma tankı için 30 gün olacaktır,? denildi. 





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir