Şike onaylandı!

Şike onaylandı!

 



2 yıldır Türkiye`nin gündemini meşgul eden şike ve teşvik meselesinde UEFA son sözü söyledi. UEFA Beşiktaşın ve Fenerbahe`nin şike yaptığını resmen ilan etti. UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçe`ye verilen 2+1 yıl Avrupan`dan men cezasını 2 yıla indirirken Beşiktaş`ın 1 yıllık cezasını da onadı.

Şimdi gözler TFF`de
Karar sonrası görüşlerine başvurduğumuz Av.Hakan ORHAN şunları söyledi. Başından beri varlığına emin olduğumuz, iki yıldır haykırdığımız gerçek bir kez daha ortaya çıktı. 2010-2011 futbol sezonunda Türkiye Süper Ligi`nde Fenerbahçe Kulübü tarafından şike yapıldığı resmen belgelenmiş oldu.

Bu kararlara göre; Trabzonspor; 2010-2011 sezonu Süper Lig şampiyonu olarak ilan edilmeli ve Fenerbahçe Kulübü küme düşürülmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kurullarının 3 Temmuz`dan bu yana yapmış oldukları herşeyin, aldıkları her kararın yanlış olduğu yüzlerine vuruldu.

TFF yöneticilerinde eğer bir nebze utanma duygusu kaldı ise hiç kimsenin başvurusunu, talimatını beklemeden derhal hukuka uygun karar vermek üzere süreci yeniden başlatmalıdır. Ama buna pek inancımız olmadığı için istifa etmeleri daha doğru bir sonuç olur.

Alınması gereken karar da şudur. Trabzonspor 2010-2011 sezonu şampiyonu olarak ilan edilmeli, Fenerbahçe Kulübü`de küme düşürülmelidir.

Sözlerine devam eden Av.Hakan ORHAN; aslında yarım sezonu şikeleyen Fenerbahçe Kulübü`nün aldığı 2 yıl Avrupadan men cezasının az olduğunu ama başından beri Fenerbahçe Kulübünün bir gün dahi olsa şikeden ceza almış olmasının Trabzonspor`un tezi açısından yeterli olduğunu, terazinin adil tartması halinde ise Fenerbahçe Kulübü`nün az 3.lige düşürülmesi gerektiğini beyan etti.

Şimdiye kadar adalete engel olan mekanizmanın tekrar çalışmaya başlayacağını ifade eden Av.Hakan ORHAN, Trabzonsporlular ve temiz futbol isteyen herkesin, kupa gelene, Fenerbahçe Kulübü küme düşene kadar mücadeleye devam etmesi gerektiğini belirtti.

F.Bahçe ve Beşiktaş`ın yerine onlar gidecek!
Bu iki takımın yerine 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi`ne farklı takımlar katılacak. Geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig`i ikinci sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi`ne 3. ön eleme turundan katılma şansı yakalayan Fenerbahçe`nin yerine, lig dördüncüsü Bursaspor bu kulvarda yer alabilecek. UEFA Avrupa Ligi`nde ise Kayserispor ile Kasımpaşa da Türkiye`yi temsil etme şansı elde edebilecek. Beşiktaş`ın Avrupa kupalarından men edilmesi, Bursaspor`un ise Fenerbahçe`nin yerine UEFA Şampiyonlar Ligi`ne gitme olasılığı durumunda, Kayserispor play-off turundan Beşiktaş`ın yerine, Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan Bursaspor`un yerine UEFA Avrupa Ligi`ne katılabilecek.




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir