Demirkapı Yolunun Kapanmasına Tepki!

Demirkapı Yolunun Kapanmasına Tepki!





Uzungöl-Demirkapı grup yolunun, genişletme ve parke döşenmesi çalışmaları nedeniyle daha ilk günlerde kapanması yöre insanının tepkisine neden oldu.
 

Bir süre önce Trabzon il özel idaresi tarafından ihale edilen Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü grup yolunun turizm amaçlı doğal küçük parke taşı döşeme kaplama yapım işini alan yüklenici firma tarafında yol çalışması nedeniyle yaklaşık 5 ay grup yolunu ulaşıma kapatması Demirkapı ve Arpaözü Köylülerinin yanı sıra aynı güzergâhı kullanarak doğa harikası Yedigöller bölgesini ziyaret eden turistler tarafından tepki ile karşılandı. 

Verilen bilgiye göre, yolun kapanması dolayısıyla vatandaşlar farklı güzergâhlara yönlendirildi. Demirkapı-Yedigöller bölgesine gidecek olan Köylüler için alternatif yol olan Muldat yayla yolu üzerinden yaklaşık 40 kilometre giderek köye ulaşacak. Diğer taraftan Arpaözü Köyüne gidecekler içinde Çayiroba (Yente) yolunu takip ederek yaklaşık 35 kilometre yol gidecekler. 

"Yöre halkı yolun kapanmasına tepkili"
Uzungölden Demirkapı ve Arpaözü Köyüne gitmek için 15 kilometre yerine yaklaşık 35 kilometre bozuk yol kat etmek zorunda kaldıklarını savunan Köy sakinleri, Yolumuzun turizm amaçlı genişletilip parke yapılmasına minnettar olduklarını, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyleyerek, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık?ın Çaykara?da yaptığı toplantıda ve Uzungöl ziyaretlerinde yol yapımı nedeniyle yolun kapanmayacağı söyleyerek, Köylerimizin en hareketli olduğu bu mevsimde yaklaşık 5 ay süre ile yolun kapanmasına bir anlam veremediklerini, Köylerinde özellikle haftada 3 gün Sürmene Devlet hastanesine diyalize giren hastaların olduğunu belirterek çok bozuk ve tehlikeli dağ yollarından ulaşımın zor olacağını, Sayın Valimizden konuyu yeniden inceleyerek yolun belli saatlerde açılmasını beklemekteyiz, dediler.  

"72 yaşındaki Annemi doktora zor ulaştırdım"
Demirkapı Köyü sakinlerinden Kadir yüce,? 72 yaşındaki Annem Köyde rahatsızlandı onu Trabzon?a hastaneye getirmek için yola çıktım yolun kapalı olduğunu görünce şok oldum, bozuk olan dağ yollarından yaklaşık 35 kilometre giderek annemi hastaneye ulaştırmaya çalıştım. Yolun kapanması dolayısıyla yüzlerce kişinin mağdur olduğunu, Uzungöl?e ulaşmak için yolun yaklaşık 30 kilometre uzadığını öne sürdü.

Acil hastaların hastaneye yetiştirilmesinin zorlaştığını halkın mağdur olduğunu anlatan Yüce, yolun yapılmasına kesinlikle karşı olmadıklarını, yöremiz için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, yolun tamamen kapalı olması, Köylülere büyük sıkıntı yaratacağı iddiasında bulundu. 

?Yol kapanmadan çalışma yapılması zor?
Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Bölgemizin en önemli turizm merkezi olan Uzungöl ve Çevresinin sit alanı ilan edilen Demirkapı-Arpaözü ve Aynı zamanda Yedigöller bölgesine giden grup yolunun daha önce asfaltlanan 7 kilometrelik yolun, Demirkapı-Arpaözü Köyü ayırımına kadar kalan 7 kilometrelik bölümü turizm amaçlı doğal küçük parke taşı döşeme kaplama yapım işini ihale ettiklerini belirterek, yüklenici firma tarafından çalışmalara başlatıldığını, yol bittiğinde yöre halkına ve aynı zamanda turistlere hitap edecek çok güzel bir yol olacaktır,? dedi. 

Kul, yaklaşık 150 gün sürecek çalışmaların yol kapanmadan yapılamayacağını bu nedenle yöre halkının bir süre fedakârlık göstererek yolun bir an önce bitirilmesi lazım. Bu nedenle ulaşımın alternatif yol güzergâhlarına yönlendirildiğini belirtti. 

?Yetkililerden fedakârlık istiyoruz?
Demirkapı Köyünde bu yıl hizmete giren Yedigöller otel Limited şirketi yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Turan,? Doğa Harikası yedi göllerin eteklerinde, Demirkapı Köyünde bankalardan kredi çekerek yaptığımız 100 yataklı otelin hizmete girdiği bu yılda turistlerin en yoğun olduğu dönemde yolun kapanması bizi çok mağdur edecektir. Biz yıllarca bu yolun yapılmasını bekledik, ama bir şeyi yaparken, diğer bir şeylerin bozulmasına kimsenin razı olmaması lazım. Bakın bugün gelen misafirleri alıp çok bozuk ve tehlikeli dağ yolundan getirdiğimde bana büyük tepki gösterdiler. 25 kilometre daha fazla yol yaparak dağ yolundan buraya gelebildik,?dedi. 

Turan, Bayram sonrasında yabancı turistler tarafından otelde rezervasyon yapıldı. Yolun kapalı olmasından dolayı bunu kendilerine nasıl izah edeceğiz. Bunun bir yolu olmalı, bu kadar öneme sahip olan bir yolun 5 ay gibi bir sürede hem de en yoğun olan mevsimde sürekli kapalı olması izah edilemez. Burada herkes mağdur olacak. Yolun belli saatlerde kapalı olmasına karşı değiliz. Yolu yapan yüklenici firma ile görüşülerek belli saatlerde yolun ulaşıma açılması sağlanabilir. Bu durumda herkes kendini ona göre ayarlar ve mağduriyetler en aza inmiş olur. Bunun için yetkililerden fedakârlık istiyoruz,? dedi. 

Haber kaynağı: Çaykara gündem gazetesi 

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir