?Mutlu Yarınlar İçin Küçük Dokunuşlar? Projesi Kabul Edildi

?Mutlu Yarınlar İçin Küçük Dokunuşlar? Projesi Kabul Edildi

  


Çaykara Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Proje Ofisi`nin hazırladığı ve Fakir Öğrencileri Koruma Derneği Tarafından, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına Sunulan ?Mutlu Yarınlar İçin Küçük Dokunuşlar? Projesi kabul edilerek
kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.
 

Bu proje kapsamında; Sosyal ve eğitimsel açıdan dezavantajlı bir bölgede olan Çaykara?daki öğrencilerinin birlik beraberlik içinde sosyalleşmesi hem de akademik anlamda daha yeterli olabilmesi, toplumsal duyarlılık, farklı bakış açıları ve özgüven kazanmaları amaçlanmaktadır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayamamış gençlerin daha geniş eğitim olanaklarına sahip olabilmesi, sınavlara hazırlanan öğrencilerin bölge dışındaki diğer öğrencilerle eşit imkânlarda eğitim görmesi, öğrencilerin sosyal etkinliklerle kaliteli zaman geçirmesi, coğrafi şartlardan dolayı bir araya gelemeyen öğrencilerin birlik ve beraberliklerinin güçlenmesi, öğretmen- veli- öğrenci iletişiminin güçlendirilmesi, öğrencilerin kitap okuma ve sportif faaliyetlere yönlendirilerek zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılması amaç edilmektedir. 

Proje kapsamında; Öğrencilere kaynak kitap sağlaması, Kitap okuma alışkanlığı geliştirmek adına Kitap Şenlikleri yapılması ve İlçeye bir yazarın çağrılması, İlkokul öğrencilerinin katılacağı şenlik, ortak deneme sınavları yapılması, Öğretmen ve velilere düzenlenecek iletişim ve kişisel gelişim seminerleri ile eğitimde kaliteyi artırılması planlanmaktadır. 

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Musa Üçgül,? İlçemizde eğitim alanında var olan akademik başarının daha yukarılara taşınması ve kalitenin arttırılması için yapılan bu projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve eğitime önemli katkılar sunan, sivil toplum faaliyeti gerçekleştiren derneğimize teşekkür ediyorum, ? dedi.

www.caykaragundem.com 
 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir