Çaykaralı Albay Ahmet Zeki Liman Tuğamiral Oldu.

Çaykaralı Albay Ahmet Zeki Liman Tuğamiral Oldu.



Yüksek Askerî Şûra; 03 Ağustos 2013 tarihinde tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların listesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Yürürlüğe girdi.
 

Şurada, Çaykaralı hemşerimiz uyuşmazlık mahkemesi üyesi Deniz Askerî Hâkim Albay Ahmet Zeki Liman Tuğamiral rütbesine terfi etti. 

Tuğamiral Ahmet Zeki Liman Kimdir?
01.12.1961 tarihinde Çaykara Ataköy Beldesinde doğdu. 1978 yılında İstanbul Güngören İzzet Ünver Lisesini bitirdi, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, askerlik hizmetini yedek subay olarak yapmıştır.

Askeri Hâkim olmuş ve stajını müteakip sırasıyla; 1988 yılında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi Hâkimliği, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Disiplin Subaylığı, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Adalet İşleri Başkanlığı Rapor Tetkik Şube Müdür Yardımcılığı ve Donanma Komutanlığı Askeri Mahkeme Kıdemli Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur.

2008 yılında Askeri Yargıtay Üyeliğine seçilmiş olup, aynı zamanda 02.11.2012 tarihinde seçildiği Uyuşmazlık Mahkemesi Ceza Bölümü Asıl Üyeliği görevini de sürdürmekte iken 03 Ağustos 2013 tarihi itibariyle Tuğamiralliğe yükseltildi.  Evli ve iki çocuk babasıdır. 

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir