Yusuf`u Bulana 150 Bin Lira!

Yusuf`u Bulana 150 Bin Lira!

Of ilçesinde, 2009`da çöp atmaya gittikten sonra kaybolan ilköğretim öğrencisi Yusuf Kazdal`ın bulunması için ailesi tarafından 150 bin lira ödül konuldu.


2009`un mart ayında Of`un İrfanlı Mahallesi`ndeki evinden ailesi tarafından çöp dökmeye gönderilen ilköğretim öğrencisi Yusuf Kazdal`dan (12) bir daha haber alınamadı.


Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesince ``Yılın Annesi`` seçilen Esma Kazdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu halen unutamadığı belirterek, ``Yüreğim yanıyor. İlk günlerdeki telaşla oğlumun hemen bulunacağını düşünüyordum. Aslında o telaşla kendimi avutuyordum. Oysa bugün unutmak bir tarafa dursun, her gün `Yusuf`um bulunamadı, bir gün daha geçti` diye yanıyorum`` dedi.


Küçük Yusuf`un dedesi Ali Rıza Kazdal ise torununun bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, ``Yaklaşık 3 yıldır Yusuf`um kayıp, bugün onsuz bininci gün, adına yaşamak denilirse yaşamaya çalışıyoruz`` diye konuştu.

 

Torununun yüzünün hep aklında olduğunu söyleyen dede Kazdal, ``Yusuf`umu hiç rüyamda görmemiştim, birkaç gece önce rüyamda gördüm, bana kızmış bir hali vardı. Adeta `beni kurtarın` diyordu. Ne yapabilirim diye düşündüm. Daha önce Yusuf`u bulanlara 100 bin lira ödül vereceğimi söylemiştim. Bu ödülü 150 bin liraya çıkardık. Yusuf`u bize getirsinler demiyoruz, ihbar etmeleri de yeterli`` dedi.


Kazdal, torununu bulanlara vereceği parayı dedesinden kalan arazilerini satarak karşılayacağını belirterek, ``İhbar eden kişi bizden dua da alacak. Kendisinden de hiçbir şekilde şikâyetçi olmayacağız. Yeter ki torunumdan bir haber alalım`` diye konuştu.


Yusuf Kazdal`ın ablası Emine Akyol da kaybolduğu tarihte 9 yaşında olan kardeşinin bulunması için yüz yaşlandırma programıyla yeni fotoğrafını elde etmeye çalıştıklarını belirterek, kardeşinden haber alanların 05343044585 numaralı telefonu aramasını istedi.

 
Kaynak:İlkhaber



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir