Uzungöl`de Hırsızlık İddiası

Uzungöl`de Hırsızlık İddiası



Bölgemizin en güvenli yerlerinden biri olan Çaykara?nın son yıllarda az da hırsızlık olaylarının yaşanması bölge insanının tepkisini çekmektedir.
 

Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Çaykara Uzungöl`de yabancı uyruklu turistin çantasından 4 bin 500 lira ile 800 riyal çalındığı iddia edildi. 

Uzungöl Beldesindeki bir pansiyonda konaklayan Suudi Arabistan uyruklu A.N.S, çantasından 4 bin 500 lira ile 800 riyalinin çalındığı iddiasıyla jandarmaya başvurdu. 

A.N.S?nin ifadesi doğrultusunda çalışma başlatan jandarma ekipleri, yaptıkları araştırmada olayın şüphelisi A.S.?yi Trabzon il merkezinde yakalayarak gözaltına alırken, A.S daha sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hırsızlık olayının duyulması Uzungöl?de bulunan turizm işletmecilerin, vatandaşın ve turistlerin büyük tepkisine neden oldu. Yaşanan bu olayın üzüntü verici olduğunu belirten Çaykara Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı turizm işletmecisi Murat Akyüz yaptığı açıklamada,? Son zamanlarda İlçe dışından gelerek ilçemizde hırsızlık girişimlerinde bulunan kötü niyetli kişilerin ülkemizin en güvenli olan bölgemize gelen turistin gözünde farklı algılamalara neden olmaktadır. Dünyanın neresine giderseniz gidiniz, Çaykara esnafı gibi mallarını gece gündüz dışarıda bırakan başka bir yer göremezsiniz. Bu kadar huzurlu ve güvenli olan bir yerin ilçe dışından gelen art niyetli kişiler tarafından istismar etmesi yöre insanına zarar veriyor,?dedi. 

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir